Hur man bygger en Ryan från början till slut

Hur man bygger en Ryan från början till slut.
Ryan är en prisvärd trädgårdsstuga på 15m2 med 44 mm tjocka väggar och dubbelglasade dörrar och fönster. Trots det låga priset är denna trädgårdsbyggnad utrustad med alla våra premiumfunktioner som tyskgjorda Turn och Tilt fönstersystem, härdat säkerhetsglas och europeiska dörrlås och handtag av hög kvalitet. Alla dess träkomponenter är tillverkade av högkvalitativt trä. Stärkande järnstänger i alla väggar garanterar extra stabilitet och mycket lång livslängd. Alla våra stugor har fem års fabriksgaranti. Vi har .

Attefallshus med sovloft Sverige B, från början till slut.

Attefallshus med sovloft Sverige B, från början till slut.
Hur bygger man upp en Sverige B? Beroende på vart du ska ha din stuga eller vad du ska använda den till är grunden steg 1. Du kan ställa den på lecablock, plintar med bärlina eller betongplatta. I detta fallet har vi valt lecablock att placera den på. På bilden ovan ser ni hur grundbjälkarna har placerats ut på blocken med bitumen mellan så att allt blir rakt, detta kontrolleras med ett vattenpass. Innan .

Hur går det för vår visningsby?

Hur går det för vår visningsby?
I skrivande stund börjar vår visningsby på Ödåkra Uteplantor AB ta fart. Attefallshuset Sverige B, Carporten Henley XL, Trädgårdshuset Ryan och Grillstugan Seattle L är på plats, dom är målade 1 gång och ska få ett lager till. Vi har valt den klassiska Svenska kombinationen Faluröda väggar med vita knutar på Sverige B och Ryan, Henley XL har vi målat vit och Seattle L har fått en mörkare trälasering med vita detaljer och röda .

Funderar du på att ha en grillfest i sommar? Här kommer några absoluta måsten att ha

Funderar du på att ha en grillfest i sommar? Här kommer några absoluta måsten att ha.
Nu när vi går mot varmare tider och förhoppningsvis vi mot normalare vardag, vem spånar inte på att ha en grillfest i vår eller i sommar när solen strålar, bjud in familj, grannar eller vänner. Med detta i tankarna börjar vi sakta planera hur vi ska uppdatera och fräscha upp våra trädgårdar. Vi har skrivit en liten kort guide med allt det nödvändigaste du behöver i vår och sommar. En bra matta att ha .

Foto från kund på en nybyggd Elias grillstuga med veranda.

Foto från kund på en nybyggd Elias grillstuga med veranda.
Nyligen fick vi ta del av en kunds foto på en nybyggd och nymålad Elias grillstuga. Monteringen och målningen tog tre dagar och gjordes av kunden själv tillsammans med en lokal byggfirma. Grillstugan Elias med veranda är en av de nyaste stugorna som lanserades i år. Orginalstugan består av en kolgrill centrerad mitt i stugan, granitbord runt grillen, rökutsug, skorsten och träbänkar längs väggarna. Måttet på stugan är 2,7×2,7 m vilket också är måttet .

Vad krävs när du ska bygga bastu?

bygga bastu
En bastu som ligger avskilt och i kvällssolläge vid en sjö är en utopi för de flesta. En bastu är en vardagslyx som många hus- och lägenhetsägare drömmer om. Många tror att det inte är möjligt att bygga bastu i en lägenhet eller ett litet hus, men ingenting kan vara mer fel. Du behöver bara lite plats och bestämma dig för om du ska anlita någon för att bygga bastu eller göra det själv.  .

Äntligen är vi på gång med våra visningsstugor!

Äntligen är vi på gång med våra visningsstugor!
Onsdagen den 24 mars anlände våra efterlängtade visningsstugor till Ödåkra Uteplantor där dom kommer att stå. Lastbilen som är lite över 11 meter fick denna gången även ha släp med sig då årets första leveranser var många. Stugorna som anlände var Sverige B 92 mm, trädgårdshuset Ryan, carporten Henley XL och Grillstugan Seattle 9 m2. Se film på vår skickliga chaufför som smidigt lastar av från släpet och över till lastbilen för att köra .

En specialbeställd och färdigmonterad timmerstuga

En specialbeställd och färdigmonterad timmerstuga
Den senaste veckan har vi levererat och monterat flera stugor. Bland annat var det en Timmerstuga Dallas som vi gjort ändringar på för att passa kundens behov. Vi monterade stugan till kunden och fick väldigt bra bilder som vi vill dela med er. På fotona ser du en specialdesignad Dallas timmerstuga. Istället för de 70 mm tjocka väggar som är standard valde vår kund 92 mm väggar. Kunden valde även att förlänga terrassen och .

Värmesystem till attefallshus och fritidshus

Värmesystem till attefallshus och fritidshus
Nordanvinden viner runt knutarna, snön ligger meterdjup utanför dörren och solen orkar bara med nöd och näppe över horisonten. Det scenariot är vanligare i de norra delarna av Sverige, men det betyder inte att det inte är skönt att ta en tur till sommarstugan mitt i vintern oavsett var i Sverige den ligger. I alla fall så länge den är vinterisolerad och uppvärmd. Detsamma gäller för attefallshuset som fungerar som gäststuga eller hemmakontor; det .

Snabbguide för att köpa ett trägarage – fördelar, kostnader och mer

Snabbguide för att köpa ett trägarage - fördelar, kostnader och mer
Att investera i ett helt nytt trägarage är ett stort beslut, men våren är nästan här och nu är det den perfekta tiden att bestämma vad som kommer att bli årets investeringar. Att göra lite forskning är avgörande, särskilt när det gäller att lägga till en ny byggnad i din trädgård eller bakgård. Så varför inte dra nytta av de senaste två månaderna av dåligt väder för att investera lite tid i att läsa .