• 3 bra anledningar att bygga bastu

  När man ska bygga bastu så kan man se fram emot flera trevliga varma stunder. Här tar vi upp tre bra anledningar samt fördelar med att bygga bastu hemma.

  • Värme året runt
  • Hög mysfaktor
  • Bra för hälsan

  Bygga en bastu – ett bra sätt att få värme året runt

  Bland de personer som föredrar värme framför kyla så är en bastu alltid mycket uppskattad. En del föredrar hög värme i bastun medan andra vill ha något lägre temperaturer. Med ett bastuaggregat är det lätt att reglera graderna och anpassa efter eget tycke. Tänk på att värmen stiger i en bastu. Det är varmast högst upp i en bastu. På den nedre laven är det svalare.

  bygga bastu

  Hög mysfaktor med egen bastu

  Man kan inte undgå att känna bra stämning och mys. Fredagsmyset blir lätt lite bättre med en egen bastu att koppla av i. Att stiga in och lägga sig på varma bastulavar är verkligen förenat med maximal avslappning. Vilken tur att det finns möjlighet att bygga bastu.

  Bastu är bra för hälsan!

  Ytterligare en fördel och viktigt är att hälsan kan gynnas positivt av bastubad. För många människor är det en mycket hälsofrämjande aktivitet att vara i en varm bastu med jämna mellanrum. Exempel på hälsofördelar är att blodcirkulationen ökar och stressnivån sjunker. Det är lätt att slappna av i en bastu efter en hel arbetsvecka. Viktiga hälsoaspekter som bastubad påverkar effektivt.

  Bra att tänka på när du ska bygga bastu

  Det är mycket populärt att bygga bastu nu för tiden. Särskilt här i Skandinavien där klimatet är kallare om hösten och vintern. Under vinterhalvåret kan det ibland på vissa håll bli riktigt kallt. Då är det viktigt att kunna värma sig och man får verkligen användning för sin bastu.

  Fördelarna med att bygga bastu inomhus är flera. Istället för att gå iväg till en allmän bastu så kan du bygga en bastu inomhus eller i en friggebod i din trädgård. Fundera på vilket alternativ som är den bästa bastulösningen för just dig.

  bastustuga

  Bygga en bastu snart? Starta med dessa användbara tips!

  Följ dessa tips så kan processen att bygga er bastu underlättas:

  1. Det är viktigt att börja med att välja om er nya bastu ska stå i trädgården i en friggebod eller bygga bastu inomhus i ett befintligt utrymme i huset.
  2. Om bastun ska stå ute och ni bestämmer er för att bygga bastu i en friggebod så tänk på att det ska alltid finnas tillgång till vatten. Man vill gärna kunna spola av bastun efteråt.
  3. Bestäm hur många lavar er bastu ska ha.

  En bra bastu är lätt att använda

  Med ett reglage i bastun kan ni enkelt reglera temperaturen i er bastu. När värmen uppnåtts och det blivit så varmt som ni önskar, är det bara att gå rakt in i bastun och koppla av. Det är behagligt att vara i en egen bastu eftersom man kan känna sig extra bekväm hemma.

  Tryggt att vända sig till experter på området bastu

  Om man bestämmer sig för att bygga en mindre eller större bastu så är det viktigt att kontakta någon som är expert på just området bastu. Attefallshuset24 är en trygg leverantör av olika typer av bastu i Sverige. Kontakta oss när ni vill att det är vi som bygger bastun hos er.

  scroll to top