Timmerstugor

Inget slår en vacker timmerstuga

Ett timmerstuga är ett vackert tillslag oavsett läge. Vid den mysiga sjön i skogen eller i ett villaområde. Behöver du ett extra utrymme i trädgården eller en semesterstuga att åka till när ni är lediga. En timmerstuga fungerar alltid oavsett omgivningen. Kolla runt på vårt omfattande sortiment. Där finns något för alla smaker och tycken. Och i varierande storlekar. Vi på Attefallshuset24 har det bästa urvalet av trästugor i Sverige. När du beställer från oss så får du utmärkt kvalitet till ett oslagbart pris och inte minst en smidig leverans. Våra timmerhus är tillverkade av senvuxen nordisk furu. Ta gärna kontakt med oss och en av våra konsulenter hjälper dig med val av sommarhus eller timmerhus.

Visar 1–36 av 179 resultat

Timmerhus

Ett timmerhus är ett vackert objekt oavsett vilken plats det placeras på. Moderna timmerhus smälter in bra i villaområden, såväl som vid mysiga sjöar i skogen. Behöver ni ett extra utrymme i trädgården eller en semesterstuga att åka till på er fritid? Då är det kanske dags att bygga timmerhus.

Oavsett omgivning så fungerar en timmerstuga alltid bra. I vårt omfattande sortiment finns timmerhus i varierande storlekar, något för alla smaker som önskar bygga hus på tomten.

När det gäller kvaliteten på timmerhus byggsats så är våra tillverkade av senvuxen nordisk furu. Vi på Attefallshuset24 har det bästa urvalet av fritidshus i Sverige – perfekt för dig som vill bygga hus eller stuga.

När du letar efter timmerhus till salu så kan vi varmt rekommendera att beställa ett hus från oss. Du får utmärkt kvalitet till ett oslagbart bra pris. Dessutom får du smidig leverans.

Ta gärna kontakt med oss om du vill bygga hus, så hjälper en av våra konsulenter dig med val av en bra timmerstuga eller timmerhus.

Vad kostar ett nyckelfärdigt timmerhus?

När det kommer till frågan om vad ett nyckelfärdigt timmerhus kostar, så beror det på olika faktorer. Storlek, utformning, isolering eller inte, påverkar priset på ett timmerhus. Här finns många olika svenska timmerhus till salu till varierande priser. Oavsett vilket hus ni kommer att falla för, så kan ni se fram emot riktigt prisvärda kvadratmetrar.

Måste man isolera timmerhus?

En annan vanlig fråga är ifall man måste isolera timmerhus. Att isolera ett timmerhus eller en stuga i Sverige är nog den bästa idén. En fördel med att isolera timmerhus är att det inte uppstår fuktskador lika lätt som utan isolering. En timmerstuga med isolering kan användas även under årets kallare månader. Den kräver inte lika mycket uppvärmning som ett hus utan isolering. Vilket även är mer kostnadseffektivt och mer energisnålt.

Är timmerhus varma?

Moderna timmerhus är byggda av virke som isolerar väl. Men regeln säger att ju tjockare isolering, desto varmare blir det inomhus. Med en timmerhus byggsats av senvuxen nordisk furu som isoleras, blir timmerstugan varm och behaglig året runt. Materialet är motståndskraftigt mot fukt och ett mycket bra val. Givetvis blir det varmare i stugan under årets varmare månader, då utomhustemperaturen påverkar inomhustemperaturen.

Hur tjockt timmer utan isolering?

Många undrar hur mycket timmer isolerar. För att en stuga inte ska bli för kall inomhus, rekommenderas minsta tjocklek på timmer att vara 15 cm till väggarna. Om ni ska bygga timmerhus men inte vill isolera timmerhuset, utan istället ha det enligt standard så går det bra. Ni kan alltid välja att isolera huset senare. Då brukar utvändig tilläggsisolering rekommenderas.

5 kategorier inom timmerhus

Vi har ett stort urval av husmodeller timmerhus i olika storlekar. Alla av samma gedigna material. Samt väggtjocklekar för många olika behov. För enkel navigering har vi delat upp våra timmerstugor i 5 kategorier: friggebodar, attefallshus, fritidshus, timmerstugor med veranda och timmerstugor med förråd. Du hittar de till vänster på sidan:

En friggebod är en liten lätt-monterad trädgårdsbyggnad med upp till 15 kvm byggnadsarea som inte kräver bygglov. Friggebodar är mycket populära som fritidshus.

Ett attefallshus är en byggnad med byggnadsarea på 15-25m2 och kan byggas utan bygglov. Våra rymliga modeller passar till många ändamål, som biljard- eller pingisrum, trädgårdskök och mycket annat.

Våra multifunktionella fritidshus har en byggnadsarea större än 25 kvm. Dessa kräver dock bygglov och ordentlig grund (t.ex. plintgrund eller betongplatta).

Om ni vill välja hus med veranda och förråd, så har vi också flera i dessa kategorier. För en översikt av val, vänligen se kategorier.