Bastu

Bastustuga en investering för ditt välmående

En investering i din kropp och själ. Bygg din egen bastustuga i trädgården. Vi har lång erfarenhet av att tillverka och sälja bastustugor. I vårt omfattande sortiment finns det något för alla smaker. Du kan välja på det traditionella utseendet eller om du tycker en mer modern stil passar i er trädgård så hittar ni även det hos oss. Vill ni ha en lite mindre bastu eller en bastustuga med plats för mingel mellan bastubadandet för familjen och kanske även vänner. Stort som smått. Modernt som traditionellt ni finner vad ni söker hos oss till oslagbara priser. Alla våra timmerhus är tillverkade av senvuxen nordisk furu. Alla våra bastustugor levereras som byggsatser med prefabricerade delar, infästningar samt tydliga monteringsanvisningar. Alla trädetaljer är numrerade. Gör-det-själv-montering tar mellan 2-4 dagar för två personer. Samtliga bastustugor är designade och konstruerade enligt gammal skandinavisk tradition. Och erbjuder er den ultimata bastu-upplevelsen.

Visar alla 22 resultat

Följande saker kommer att hjälpa dig att välja rätt bastu för just dig:

Hur många badare ska bastun rymma?

Våra mest populära bastustugor är ofta avsedda för familjebruk och har plats för 3–4 bastubadare. Dessa har två ca 2m långa bänkar i två höjder. Den lägre bänken kan man vila fötterna på men också benyttas av mindre barn eller om du vill njuta av en lägre temperatur i en längre tid. Om du har behov för en större bastu så erbjuder vi också bastuhus för 5–7 personer, vilka har 2 lägre och 2 högre lavar.

Vill du ha extra utrymme för duschkabin, omklädningsrum och veranda?

Våra enklaste bastustugor är 2×2 m stora och kommer utan omklädningsrum. Sätt på dig badrocken och njut av en bastuupplevelse i trädgården! Våra mindre timmer-bastun kan monteras på en eller två dagar, kostar runt 20 000 kr och passar dem som har begränsat med plats i trädgården.

Vill du ta ditt bastubad till nästa nivå, överväg ett större bastuhus med omklädningsrum och veranda till din trädgård. Vill du tillbringa lata eftermiddagar med familj och vänner så är våra större bastuhus passande. På verandan kan du njuta av kalla drycker och snacks eller varför inte grilla. Vi erbjuder bastuhus i flera olika storlekar och bekvämligheter i prisklasser mellan 42 000–110 000 kr.

Vilken av våra bastustugor du än väljer får du ett rymligt timmerhus av högsta kvalitet med trä-lavar, huvudstöd, isolerade tak (håller ånga och värme betydligt bättre), aggregatskydd av exklusivt trä samt golvgaller av trä.

Val av aggregat.

För att veta vilken effekt man ska ha på sitt aggregat räknar man ut basturummets volym genom att att multiplicera rummets area med takhöjden.

Vi rekommenderar att du väljer en svensk eller finsk tillverkare med lång erfarenhet av produktion av aggregat.

Aggregat har ofta en inbyggd styrpanel. Dessa är lätta att kontrollera med två knappar: en strömbrytare och en knapp för justering av temperatur. Det finns också mera avancerade digitala varianter där temperaturen kan preciseras med en grads exakthet. I tillägg kan panelen placeras utanför bastun vilket möjliggör justering av temperatur utan att gå in i bastun.

Den nyaste trenden inom bastuaggregat är pelaraggregat med bastustenar. Bastubadet kan regleras genom att rikta vattnet antingen till sidan av bastuaggregatet vilket ger mjukare värme eller rakt på stenpelaren vilket ger en mera skarp och kraftig effekt.