Friggebodar 5-15 kvm

Friggebodar på 5-15 m2 kräver som regel inte bygglov. I en friggebod kan du gömma undan alla dina barns leksaker, cyklarna, rollerblades med mera. Och alla trädgårdsverktygen som kan rosta i sönder. Som du sen måste köpas nya vart vartannat år. Istället du stoppar undan dina trädgårdstillbehör och alla leksaker. Och därmed förlänger du livslängden på samtliga saker.   Dock får den inte uppföras närmare än 4,5 m från grannens tomtgräns. Med grannens tillstånd får den stå närmare.

Våra bästsäljande lätt-monterade friggebodar har en väggtjocklek på 40mm eller 44mm. Alla modeller med väggtjocklek på 44mm och uppåt. De kommer med dubbelglas på fönster och dörrar som standard. Alla våra byggnader är tillverkade av senvuxen nordisk gran.

Visar 1–36 av 53 resultat

Friggebod

Om du funderar på att köpa friggebod så är du på rätt plats. En friggebod är ett perfekt mindre utrymme som lämpar sig väl som extra förvaring av olika saker.

Friggebodar på 5-15 kvm kräver som regel inte bygglov. Dock får den inte uppföras närmare än 4,5 meter från grannens tomtgräns. Med grannens tillstånd får den stå närmare.

Bygga friggebod

Att bygga friggebod är enklare än man tror. Det är lite extra att tänka på än om man köper en nyckelfärdig friggebod. För vid köp av friggebod monterad och klar så behöver man bara se till att grunden är rensad från organiskt material. Här går vi igenom och förklarar vad som är viktigt att tänka på och hur du kan förbereda innan du börjar bygga friggebod eller redskapsbod.

Friggebodar lätta att montera

Våra bästsäljande lätt-monterade friggebodar är lätta att bygga har en väggtjocklek på 40mm eller 44mm. Alla modeller med väggtjocklek på 44mm och uppåt. Friggebodar levereras med dubbelglas på fönster och dörrar som standard.

Alla våra friggebodar och byggnader är tillverkade av senvuxen nordisk gran. Träskyddsmedel och shingeltak finns som tillval till samtliga friggebodar.

Friggebod som redskapsbod

En friggebod kan ni använda som redskapsbod och gömma undan alla barnens leksaker, cyklar, inlines och annat som inte får plats i ert hus.

Trädgårdsverktyg är ett annat bra exempel på saker att förvara i en redskapsbod. De kan ha otympliga former och upptar ofta mycket plats.

Saker som cyklar och verktyg kan rosta sönder om de står utomhus. Sen måste man köpa nya på grund av det. Ett friggebod förråd kommer alltid att fylla en praktisk funktion för en familj med många saker.

Om du istället förvarar dina trädgårdstillbehör och alla andra saker i ett friggebod förråd, så kan livslängden på samtliga saker förlängas betydligt.

Hur stor får en friggebod vara?

När man läser om friggebod regler så är den viktigaste hur stor friggeboden får vara. En friggebod får vara högst 15 kvm till ytan. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Mät noga för att vara säker på att höjden på friggeboden blir rätt.

Hur stor friggebod får man bygga utan bygglov?

När du ska bygga friggebod gäller att den får vara max 15,0 kvm till ytan och kräver inget bygglov. Du får uppföra friggeboden i omedelbar närhet av bostadshuset.

Hur många friggebodar får man ha på tomten?

Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Man kan då till exempel ha en friggebod som är 10 kvm och låta den andra friggeboden vara på 5 kvm.

Vad kostar en friggebod?

Vad en friggebod kostar beror på material, design och utrustning, samt om du bygger den på egen hand eller köper en nyckelfärdig friggebod . Marknadspriset ligger på mellan 10 000 kr och 750 000 kr. Det är alltså stor skillnad mellan hur mycket olika friggebodar kostar. Det är bra att tidigt fundera över hur ens egen budget ser ut.

Vilket golv i friggebod?

När många som vill bygga friggebod kommit en bit in i processen, ställs man inför frågan vilket golv man ska välja i friggeboden. Golv i friggebodar kan bestå av olika material såsom spånskiva eller laminat. Det vanligaste är att använda trägolv när man ska bygga friggebod eller stuga.

Välja friggebod modellen

Ska du välja en friggebod 15kvm eller en friggebod 10kvm?
Nu när du har läst mera om friggebodar, och att det som regel inte krävs bygglov för att bygga friggebod, så känner du dig förhoppningsvis mer välinformerad och trygg inför ditt beslut.

Friggebod med loft

En del kunder funderar på friggebod med loft. De har insett att det finns fördelar genom att skapa ett extra utrymme upptill i sin gäststuga. Höjden på friggebodar får vara högst 300 cm från medelmarknivå. Därav blir den inre takhöjden till nock för låg för att inrymma ett bra loft. Däremot kan Attefallsreglerna tillämpas och genom det kan man bygga två 400 cm höga friggebodar med loft. Man kan även bygga ett hus på 30 kvm med ett loft eller med dubbla loft.

Isolera friggebod

Att isolera friggebod har många fördelar. Om du tänker på isolering golv friggebod så är cellplast det vanligaste alternativet. Materialet frigolit har använts till att isolera byggnader i över femtio år. Frigolit är en bra isolator och gör att det blir varmare inomhus. Var noga med att ha öppningar för ventilation på alla sidor. När detta är på plats så kommer ni ha en friggebod med ett behagligt och varmare inomhusklimat.