• Hur ska man tänka vid köp av bastustuga?

  Bastustuga

  När man ska bestämma sig för att köpa en bastustuga ställs man inför flera viktiga val. Men hur ska man egentligen tänka innan och vid köpet för att bli nöjd med sin bastu? Här går vi igenom viktiga saker att tänka på för att du som köpare ska kunna välja den som kommer att passa hos just dig.

  Kliv in i värmen så ofta du vill

  En bastu eller bastustuga kan värma upp frusna familjemedlemmar snabbt. En vanlig fråga som ofta ställs är Hur varmt är det i en bastu? En bra temperatur ligger på mellan 75 och 90° C. Det kan vara en bra idé att jämföra olika alternativ för bastu innan man bestämmer sig för vilken man vill köpa. Många är nyfikna på en infraröd bastu och väljer mellan det och en vedeldad bastu. Frågor som till exempel hur ofta man kan använda en bastu, är det många som undrar över. Svaret varierar beroende på hur ofta man vill. Att bygga både hem och bastu har blivit alltmer populärt, då fler och fler tomtägare inser fördelarna med en alldeles egen bastu. Regelbundet bastubadande har många hälsofördelar och kan både främja bland annat blodcirkulationen och sänka höga stressnivåer till härligt avkopplande relax lägen.

  Vad är bra att tänka på när du ska köpa bastu?

  När du ska köpa bastu måste du först bestämma dig för var den ska stå. Därefter kan du titta på vilken storlek som är mest passande för din tomt eller utrymme. Sedan behöver du bestämma vilken typ av bastu det ska vara: aggregat, vedeldad, ångbastu eller ir bastu? Säkerheten följer som en viktig naturlig del hela processen. Du behöver försäkra dig om att bastun är säker. Har bastudörren ett handtag och kan öppnas utåt? Alla våra bastumodeller är säkra. Om du väljer att installera på egen hand så var noga med att utföra alla steg enligt instruktionerna. Installationsarbetet sker i flera steg. Byggnad, isolering och takrännor är viktiga delar som ska installeras korrekt. Det går att beställa installation av attefallshuset 24. se om man föredrar det.

  Om att välja bastu aggregat

  Här har vi samlat bra rekommendationer kring ditt val av bastu aggregat:

  • Multiplicera rummets area med takhöjden så får du veta basturummets volym
  • När du vet volymen kan du räkna ut vilken effekt bastu aggregatet behöver ha
  • Placera panelen utanför bastun för att kunna justera temperaturen utan att behöva gå in i bastun
  • Vi rekommenderar att du väljer en svensk eller finsk tillverkare med lång erfarenhet av produktion av aggregat

  Den nyaste trenden inom bastuaggregat är pelaraggregat som man fyller med bastustenar. Bastubadet kan med detta system regleras genom att rikta vattnet antingen till sidan av bastuaggregatet, vilket ger mjukare värme, eller rakt på stenpelaren vilket ger kraftigare effekt. Aggregat har ofta en inbyggd styrpanel. Dessa är lätta att kontrollera med två knappar: En strömbrytare och en knapp för justering av temperatur. Det finns också mer avancerade digitala varianter där temperaturen kan preciseras med en grads exakthet.

  Bastustugor ett populärt val bland bastubadare

  Våra bastustugor är ett populärt val bland bastubadare, då de är relativt rymliga vilket gör att hela familjen kan få plats i dem. Vi har små bastuhus från 3,9m² upp till 22m² i flertalet olika modeller och utföranden. Det finns mindre bastu mått för de som vill ha ett litet nätt utrymme att kliva in i, och större bastustugor med plats för mingel till lite större sällskap, vilket är ett trevligt socialt inslag mellan badandet och bastandet. Att placera en bastu i sin trädgård gör att det skapas ett hälsoutrymme mitt i naturen – vilket är en nästintill oslagbar känsla. En priviligierad och användbar investering för hela familjens hälsa som leder till avkoppling och massor av njutbara tillfällen att se fram emot, antingen helt för sig själva, tillsammans med varandra eller andra gäster.

  Bygga bastustuga på plats – glädjefylld process

  När man landat i beslutet och vill investera i samt bygga en egen bastustuga hemma hos sig själv, kan man börja se fram emot en glädjefylld bastubygg-process. Alla våra bastustugor levereras som byggsatser med prefabricerade delar, infästningar samt tydliga monteringsanvisningar. Alla trädetaljer är numrerade för att underlätta byggandet. Gör-det-själv-montering tar mellan 2–4 dagar för två personer. Samtliga bastustugor är designade och konstruerade enligt gammal skandinavisk tradition, vilket erbjuder er den ultimata bastu-upplevelsen. Inom en snar framtid kommer den att vara redo att användas – er alldeles egen bastudröm. Att bygga sin bastustuga lösvirke av senvuxen nordisk furu, vilket alla våra bastur består av, är ett hållbart och bra val.

  Containerhus med bastu: modernt utseende och utförande

  Att välja ett containerhus med bastu gör att man kan vänta sig maximal bekvämlighet. En bastu i ett containerhus är en modern lösning som alla i familjen kan trivas i året runt. Vår V-7 helisolerad container bastuhus har ett basturum för familjen och rymmer 4-5 bastubadande samtidigt. Levereras 100% färdig att använda. Anslut bara och ta ett avkopplande bastubad samma dag som leveransen ankommer. Standard bastuutrustningen har exteriör träklädsel, vackra ekgolv i första rummet och teakgolv i dusch och basturum. Dessutom har detta containerhus med bastu dubbla glasdörrar och fönster i premiumkvalitet, eluttag, LED-lampor, träinredning, fullt utrustat basturum, bastuaggregat, glasbastudörr samt ett duschrum utrustat med 50L varmvattenpanna och Adora dusch. Alla våra bastuhus kan ändras i enlighet med dina behov, inklusive dörr- och fönsterpositioner, klädmaterial, färger och andra detaljer.

  Trädgårds SPA – allt du behöver för en lyxig bastuupplevelse

  Drömmen om ett alldeles eget trädgårds SPA och bastu behöver inte vänta eftersom den kan bli verklig genom endast ett fåtal klick och val via din dator. Detta är en bastu för fyra till fem badare, med separat rum för dusch och toalett, ett 15 kvadratmeter stort rum för avkoppling och vila samt en 3x4m stor veranda för avkylande, grillning eller varför inte en badtunna? När man har byggt en egen bastu så är det trevligt att kunna njuta av olika bastu tillbehör som det även finns ett stort sortiment av här hos oss.

  Som standard kommer isolerade tak i basturummet, massiva väggar med 70mm tjocklek, dubbelglas i fönster och dörrar, 28mm tjocka golvbrädor. Vårt monteringsteam kan bygga ihop bastun åt er på så kort tid som två dagar. Verandan och rummet kan monteras omvänt om det visar sig passa din trädgård bättre.

  Bastuhus med veranda trevlig modell med uteplats

  Ett fint bastuhus med veranda är en annan trevlig variant i vårt stora urval. Fördelen med att välja ett bastuhus med veranda är att man får en extra användbar terrass precis utanför dörren. Detta kan lyfta hela upplevelsen genom att den får utgöra en praktisk yta där man kan sitta utomhus under tak. Lev dig in i stunden och tänk på hur avkopplande det kan vara med en mysig plats där man kan andas frisk luft i lugn och ro mellan sittningarna inne i bastun.

  scroll to top