• Attefallshus med loft – en prisvärd byggsats

  Attefallshus med loft

  Ett attefallshus med loft är en prisvärd byggsats av hög kvalitet som är mycket populär i Sverige. Om du vill ha ett extra hus med sovloft så är denna byggnad som skräddarsydd och designad för detta ändamål. Denna timmerstuga av suverän kvalitet kan även användas som ett härligt trädgårdsrum samt semesterstuga till familj, släkt och vänner. Eller varför inte som uthyrningsstuga?

  Fördelar med attefallshus med loft av hög kvalitet

  Ett attefallshus med loft av hög kvalitet, är en hållbar gedigen byggnad med ett extra utrymme i en del av huset under taket. Loftet fungerar oftast som sovrum eller används till extra förvaring.

  Alla våra trädelar är gjorda av noggrant utvald nordisk gran. Standardstugpaket inkluderar all prisvärd fantastisk utrustning av timmerstuga såsom 70 mm tjocka väggplankor, extra tjocka golvbrädor och grundbalkar, takbrädor, stege, förstärkande metallstänger i väggar, metallfästen och detaljerade stugplaner. Dessutom dubbelglas dörrar och fönster – utrustade med europeisk tillverkade beslag för att säkerställa smidig funktionalitet.

  För ännu bättre värmeprestanda kan vi rekommendera våra tak- och golvisoleringsbyggsatser till mycket överkomliga priser. Du kommer att behöva installera en liten värmare för vintermånaderna. Det är mycket enkelt att installera el i våra stugor.

  Attefallshus med loft ger extra utrymme

  Ofta används ett loft som sovloft för att spara utrymme i huset. På så sätt optimerar man den totala ytan i huset. Genom att ha ett loft som sovplan frigörs viktiga kvadratmetrar att använda till annan yta att umgås på. På så sätt kan ni använda hela ytan till mer funktionella syften när ni är vakna och sova på loftet, det övre våningsplanet.

  Planlösning för attefallshus med loft

  En planlösning för attefallshus med loft ser ofta ut som en vanlig planlösning, men med tillägget av den extra ytan i övre delen av huset.

  Välja attefallshus med loft – vilken storlek passar dig?

  Vårt attefallshus Sverige Q har nästan 30 m2 yta på bottenvåningen och ytterligare 4 x 2 m loft som kan användas som sovrum eller till förvaring. De flesta attefallshus med loft är så kallade Bolundare på 30 kvm. Ytan på 30 kvm är tillräckligt stor, ett användbart utrymme att vistas på under en begränsad tid. Detta ger även en känsla av rymd och den höga takhöjden tillför en härlig atmosfär. Totalhöjden är 3,98 m.

  Varför är attefallshus med loft så populärt?

  Den höga populariteten bland attefallshus beror mycket på att det inte krävs något bygglov för att bygga dem på sin tomt. Ett attefallshus med loft ger även möjlighet till flera användningsområden som man kan ha nytta av vid olika tillfällen. Ytterligare förvaring eller sovplatser är vanliga alternativ.

  Attefallshus med loft – från byggsats till nyckelfärdigt

  Innan man bestämt sig för på vilket sätt man vill beställa och bygga sitt nya attefallshus, kan det vara bra att veta att det går att beställa en byggsats och bygga huset själva, men även få det som nyckelfärdigt hus. Ett attefallshus med loft – nyckelfärdigt är mest lämpligt när du inte besitter byggkunskapen eller vill försöka bygga det på egen hand, utan istället låta experter montera ditt hus.

  Hur långt ifrån mitt bostadshus får jag bygga ett attefallshus med loft?

  Reglerna kring hur långt ifrån ett attefallshus med loft får placeras i förhållande till bostadshuset finns i kriterierna från Boverket.

  Ett attefallshus med loft räknas som ett vanligt attefallshus. Därmed tillämpas samma kriterier, vilka innebär Boverkets kriterier om attefallshus.

  Boverkets kriterier om attefallshus

  Följande kriterier måste vara uppfyllda för att en byggnad ska vara ett attefallshus:

  • det ska finnas ett befintligt en-eller tvåbostadshus på tomten
  • ska vara en komplementbyggnad eller ett komplementbostadshus
  • får vara högst 30,0 m2
  • taknockshöjden får vara högst 4,0 meter
  • ska vara fristående
  • ska placeras i omedelbar närhet till en- eller tvåbostadshus
  • ska placeras minst 4,5 meter från gräns
  • ska placeras minst 30,0 meter från järnväg
  • inte uppförs vid byggnader eller inom bebyggelseområden som är särskilt värdefulla
  • att det inte är utökad bygglovsplikt för attefallshus i den detaljplan som gäller för området
  • om det är ett komplementbostadshus, inte placeras inom eller i anslutning till vissa områden som är av riksintresse för totalförsvaret

  Hoppas att du fått nytta av informationen om attefallshus med loft. Behöver du mer inspiration om kvalitetsbyggnader i trä så finns det flera inlägg att läsa om olika produktkategorier på vår blogg.

  scroll to top