• Ska du också bygga grillstuga i helgen?

  Har du funderat på att bygga grillstuga över en helg? Det låter faktiskt som en rimlig plan. Faktum är att du kan bygga din egen stuga på ett par dagar. Genom att förbereda noga och ha rätt verktyg på plats så får du en bra start kring bygget av din grillstuga. På bara några timmar kan du vara i gång och om du är flitig även hunnit komma långt.

  Vilken storlek på grillkåta passar dina behov?

  Grillstugorna vi erbjuder är utrustade med liknande standard och kännetecknas av centrala kolgrillar, ett öppet bord med granit, en skorsten och en huva för att släppa ut rök från grillen. Det är viktigt att titta på tre aspekter vid köp av grillstuga:

  • Storlek
  • Pris
  • Utseende

  Grillstugor i alla storlekar

  Vi erbjuder grillstugor i tre storlekar. En 6 m2 grillstuga har 5 bänkar och rymmer totalt 10 personer. Större grillstugor kan rymma 7 bänkar med en genomsnittlig kapacitet på 14 personer. Vår största multifunktionella grillstuga har en storleksyta på 12 och 15 meter, och är utrustad med ett separat matrum och en kokvrå.

  Att bygga grillstuga med byggsats

  Detta är ett bra alternativ eftersom alla byggdelar man behöver finns med vid leveransen. Du får en tydlig bild av hur man bygger och monterar stugan och grillen, och kan även känna dig trygg under byggprocessen. Välj rätt grillstuga och se till att du har tillräckligt med verktyg hemma för montering. Rätt verktyg möjliggör också hela byggandet från start till slutförande inom endast några dagar.

  Leverans av grillstuga i Sverige

  När du köper grillstuga från Attefallshuset24 får du en smidig leverans inom Sverige. Golv, väggar och tak – alla våra produkter som levereras håller hög kvalitet. Stugans byggdelar består nämligen av senvuxen nordisk furu. Furu skapar en varm känsla och gör att stugans insida känns som en plats man vill vara på. Nu undrar du kanske hur snabbt det går att få leverans?

  Montering av grillstuga

  Monteringen är lätt och tar en till två dagar att montera för två personer. Innan grillkåtor ska monteras gör du lätt det förberedande arbetet på egen hand.

  Grillstugor monteras på rätt sätt genom att sätta ihop golvet först. Därefter väggarna och sist tak. De flesta delar och produkter; väggarna, fönster, dörr, bord, bänkar är av furu. Skorsten är av metall.

  När du utfört montering av din egen grillkåta, spikat, hamrat, satt fönster och dörr på plats så ger det mer affektionsvärde än när en stuga monteras av någon annan.

  Om du vill kunna grilla mer och året runt ska du definitivt bygga grillkåta.

  Vill du veta mer om att bygga bra grillkåta passar det bra att läsa om vår höga kvalitet.

  Förbereda en bra grund till grillstugan

  Att förbereda en bra grund till grillstugan är både viktigt och avgörande. Generellt sett kommer en grund att ha en jämn och stabil yta på minst fem meter över markytan. Balkar kan ibland levereras men måste placeras på en jämn yta som betong, grus eller hårt packade träspån. Basen bör ha ventilationsöppningar för att luftflödet ska fungera effektivt. Detta är mycket viktigt då det bildas rök från grillen. Det är enklast att installera terrassfötter under träbjälkarna.

  Behandla grillstugan med träolja regelbundet

  Grillstugan behöver behandlas korrekt så att dess livslängd kan förlängas. Innan du bygger stugan kan golvets undersida behandlas med träolja. Dessa ytor är svåra att behandla när de är monterade. När man bygger en grillstuga så behöver ytterdörrar, innerdörrar och fönster behandlas med träolja.

  Detta görs för att förhindra att träet spricker. Alternativt kan ytorna behandlas med målarfärg som innehåller impregnering. Behandla gärna grillstugan med träolja eller impregnera med målarfärg regelbundet. Detta kommer ge ett effektivt skydd mot fukt och UV-strålning. Samt resultera i en grillkåta av bättre kvalitet och hållbarhet.

  Verktyg till att bygga grillstuga

  När du köper grillstuga hos Attefallshuset24 medföljer allt material till stugan. Men eftersom verktyg inte ingår så behöver du ha dessa hemma. Följande verktyg är användbara att ha nära till hands när du ska bygga grillstuga:

  • Borrmaskin
  • Hammare
  • Kniv
  • Skruvmejsel
  • Stege
  • Såg
  • Tumstock
  • Tång
  • Vattenpass

  Kom ihåg brandlarm i grillstugan

  Säkerhet är alltid viktigt när man grillar.

  Kom ihåg att montera ett brandlarm i grillstugan. Brandfilt och brandsläckare är lätt att införskaffa samt nödvändigt att ha i beredskap fall ifall någonting skulle fatta eld.

  Det är viktigt att brandlarm, brandfilt och brandsläckare finns lättillgängligt. Informera gärna personer som vistas i grillstugan om detta regelbundet och på ett tydligt sätt.

  Nu kan det bli grill året runt

  När er grillstuga står klar så kan ni se fram emot att använda den och börja grilla året runt. Vädret spelar ingen roll. Er grillstuga fungerar likaväl som ett vind skyddat kryp-in om kalla vintrar som ett mysställe om varma sommarkvällar. Ni kan sitta på bänkarna eller stå nära er grill och se när era grillspett eller annan grillat tillagas. Nu kan det grillas både länge och ofta, som aldrig förr.

  scroll to top