• Nytt garage eller ny carport i år?

  Nytt garage eller ny carport i år?

  Skaffa nytt garage, carport eller kanske ett dubbelgarage om det finns mer än en bil, eller flera olika fordon i hushållet. Kanske behövs mer yta till hobbys eller annat intresse som kräver plats?

  Jämförelse av garage, dubbelgarage och carport

  Om du letar efter ett utrymme för att parkera din bil och förvara dina saker har du tre huvudsakliga alternativ – garage, dubbelgarage och carport. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar som du bör överväga innan du gör ett köp. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera fördelar och nackdelar med varje alternativ, för att hjälpa dig att avgöra vilka modeller som är bäst för dina behov.

  Garage är den klassiska konstruktionen

  Garage är slutna modeller med väggar på alla fyra sidor. Den här typen av konstruktion erbjuder mest skydd mot väder och vind jämfört med carportar och dubbelgarage. Garage används vanligtvis som förvaringsutrymme eller verkstad där verktyg och material kan förvaras säkert mot stöld eller väderskador. Nackdelen med ett garage är att det kräver mer tid och pengar att bygga än andra typer av konstruktioner på grund av att det måste byggas med robusta material som tegel eller betongblock. Beroende på lokala bestämmelser kan det dessutom krävas byggnadstillstånd att uppföra garage eller carport.

  Dubbla garage till hushåll med extra utrymme

  Ett dubbelgarage är i huvudsak två sammanhängande garage för bilar som har en gemensam vägg mellan sig. Den här typen av konstruktion ger mer utrymme än ett enkelgarage samtidigt som den ger ett visst skydd mot väder och vind, även om det inte är lika mycket som ett slutet enkelgarage.

  Dubbelgarage är idealiska för husägare som vill ha extra förvaringsutrymme eller ett extra område för hobby/verkstad utan att behöva bygga en helt separat byggnad från grunden. Nackdelen är att dubbelgarage kan vara dyrare i pris än enkelgarage eftersom de kräver två uppsättningar material (dvs. dörrar, fönster) i stället för bara en.

  Carport: När skyddande tak är viktigast

  En carport är en utomhuskonstruktion utan väggar på någon sida. De ger ett visst skydd mot regn eller sol men erbjuder inte mycket i fråga om säkerhet eller integritet jämfört med parkeringslösningar som garage eller dubbelgarage.

  Carportar har vanligtvis billigare pris än övriga konstruktioner eftersom de inte kräver lika mycket material vid byggandet, inga väggar behövs till carport. De tenderar dock också att ge mindre skydd mot väder och vind med tiden, på grund av sin öppna utformning som lättare släpper in vind och regn än vad slutna konstruktioner som garage gör.

  Unika fördelar med alla tre alternativen

  Alla tre alternativen – garage, dubbelgarage, carport – erbjuder unika fördelar beroende på dina specifika behov och budgetbegränsningar. Tänk noga på din budget innan du fattar ett beslut om vilken typ av carport som skulle fungera bäst för dig, både när det gäller olika skydd mot väderskador, behov av avskildhet/säkerhet, samt kostnadseffektivitet. Då ska du göra ett välgrundat val om vilken lösning som passar bäst för just din situation. Om du noga överväger alla faktorer som är involverade i valet av rätt modeller eller parkeringslösning för dig, så kan du snart hitta en perfekt carport för ditt hem!

  Våra byggsatser levereras i platta paket

  Det tar ungefär 2-4 dagar för två personer att montera våra byggsatser, men är lite beroende på, då det kommer variera mellan olika modeller.

  Det går att välja mellan slagport och vipport. Klassisk slagport är enkelt att installera och billigare om du monterar garaget själv, medan vipporten är mera användarvänlig och har ett modernare utseende. Vipporten kan även utrustas med en motor för öppning med fjärrkontroll (ingår ej).

  Tveka inte att höra av dig till oss vid frågor eller funderingar kring ditt val av ny carport eller garage. Det är vanligt att frågor kring carport och garage uppstår på vägen. Vi har lång erfarenhet av att svara och hjälpa kunder med olika frågor. Välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår sajt.

  scroll to top