• En bra friggebod som ger extra utrymme

  En bra friggebod som ger extra utrymme

  Hösten är snart här. Vad kan då passa bättre än en ny friggebod? Känner ni igen att antalet saker ofta tenderar att bli fler efter sommaren? Det kan lätt kännas trångt när alla cyklar och leksaker ska in i ett förvaringsutrymme eller ställas under tak. Ett extra utrymme i form av en ny friggebod känns mer än välkommet!

  Vad är en friggebod?

  En friggebod är en komplementbyggnad som storleksmässigt är mellan 5-15kvm. En stor fördel är att dessa vanligtvis inte kräver bygglov. Friggebodar 5-15 kvm får placeras 4,5 meter från grannens tomtgräns. Men med tillstånd av grannen år den stå närmare. Användningsområden för en friggebod är flera vilket gör friggebodar är populära byggnader. Exempel på vad folk använder friggebodar till är bland annat växthus, bastu, gäststuga och förråd.

  Praktiskt att tänka på vid köp av friggebod

  • Friggeboden får vara högst 3,0 meter hög
  • Friggeboden ska placeras minst 4,5 meter från gräns (närmare med grannens tillstånd)
  • Friggeboden ska placeras på tomten och i omedelbar närhet av bostadshuset

  Maximera utrymmet på din friggebod

  I en praktisk friggebod får olika saker plats. Med god planering av utrymmet blir alla ytor mer användbara. Det kan vara smart att ha lådor med hjul på golvet där ni lägger t.ex. inlines, bollar och andra leksaker. Saker kan även placeras längs väggar på hyllor ända upp till takhöjd. Med smarta system som kan fästas på väggarnas insida kan era trädgårdsredskap få plats.

  Kan jag bygga en friggebod själv?

  Våra bästsäljande friggebodar är lätta att montera. Så svaret är ja – du kan bygga en friggebod på egen hand. Väggtjockleken ligger på 44 mm och uppåt på samtliga modeller. Dessutom är både fönster och dörrar av dubbelglas som standard. Kvaliteten är i toppskick då alla våra träbyggnader är av senvuxen nordisk gran. Köper ni er friggebod hos attefallshuset24 så får ni en friggebod som lever upp till kraven.

  scroll to top