• Rofyllt fritidshus med en funktionell och mysig inredning

  Rofyllt fritidshus med en funktionell och mysig inredning

  Ett fritidshus eller ett attefallshus i trädgården fungerar ofta som en oas där du kan koppla bort vardagsstressen och bara vara. Husets inredning är en stor och tungt vägande faktor för harmonin och trivseln i huset. Fritidshusen har under många årtionden fått hålla till godo med de möbler som inte längre passar in i den permanenta bostaden. I takt med att inredningsprogrammen på tv har ökat har även fritidshusen fått den inredning som de förtjänar. Istället för att bli något av en förvaringsplats för arvegods och utsorterade möbler är det numera en funktionell och medveten inredningsstil som gäller.

  Innan du börjar med att inreda huset är det några saker som du behöver tänka lite extra på. Oavsett om du har ett fritidshus, till exempel vår modell Holiday AnnSofie 2, där hela familjen ska få plats, ett hemmakontor eller ett timmerhus med bastu, är det klokt att anpassa grundinredningen efter användningsområdet. Om du redan har ett befintligt attefallshus eller planerar att bygga ett som du vill använda året runt är det, på grund av det omväxlande nordiska klimatet, nödvändigt att isolera huset. Vi tillhandahåller isoleringssatser för golv- och takisolering till alla vår husmodeller.

  Fritidshus med en inredning som passar hela familjen

  Alla som har provat att bo många på en liten yta är välbekanta med problematiken att det snabbt kan bli väldigt rörigt. Inte minst för att familjemedlemmar i olika åldrar har olika behov. En tonåring kan vara nöjd med en vrå där det går att dra sig undan och läsa eller spela datorspel medan en treåring gärna sprider sina leksaker över en stor yta. Och någonstans däremellan ska föräldrarna, och kanske även far- och morföräldrar, också få plats. I det här läget är det två saker som gäller: många funktionella förvaringslösningar och möbler som kan fungera i flera sammanhang.

  Genom att minimera antalet möbler och se till att de har flera funktioner skapar du en luftig inredning som ger en känsla av rymd. En bäddsoffa i allrummet fungerar både som en sittmöbel och en extra sängplats. Många bäddsoffor har dessutom förvaringsutrymmen i själva stommen där det går att förvara extra täcken och kuddar. Myskänslan skapar du med hjälp av filtar, kuddar och mattor. Plädar i ull är varma och sköna på vintern och svala på sommaren tack vare att ull, precis som många andra naturmaterial, är värmereglerande. En ullmatta på golvet är isolerande och håller golven varma råkalla höst- och vinterdagar.

  Den skandinaviska minimalistiska designen förknippas ofta med vitt. Inredningstrenderna för 2021 innehåller mycket beige och  marina nyanser som mixas med en avskalad och rustik inredning i organiska material. Inredningstrender som är som gjorda för fritidshus med andra ord. Tycker du att det där med trender är lite överskattat är det ingenting som hindrar dig från att inreda ditt fritidshus så som du vill ha det. Till syvende och sist är det ju du som ska bo i huset och trivas där.

  Inred ett ergonomiskt hemmakontor i ditt attefallshus

  Corona-pandemin har mer eller mindre tvingat en majoritet av oss att jobba hemifrån. Andra har gjort ett aktivt val att arbeta som frilansare eller platsoberoende konsult långt tidigare. Oavsett anledning kan det vara skönt att separera arbets- och privatlivet, något som kan vara svårt när hemmakontoret är placerat i huset. Många väljer därför att bygga ett attefallshus i trädgården och inreda det som ett kontor.

  När du köper en timmerstuga från oss och har planer på att använda den året runt, rekommenderar vi att du även köper en isoleringssats. Det är betydligt enklare att isolera först och inreda sedan, än att köpa attefallshuset först, inreda och sedan göra upptäckten att är ett måste att isolera. Väljer du en större husmodell som hemmakontor finns det inget som hindrar att du sätter in en kamin. Den blir inte bara en bra uppvärmning, en kamin kommer även att höja trivselfaktorn i ditt hemmakontor rejält.

  Oavsett vad du jobbar med är det viktigt att du har en ergonomisk arbetsplats. Ställ in ett skrivbord som du både tycker om och som går att sitta bekvämt att arbeta vid. Inred gärna friggeboden i ljusa färger för att det ska bli så ljust som möjligt och sätt upp gardiner som går att dra för när du behöver skärma av solstrålarna. Dela in rummet i mindre rum genom att ställa in ett  litet bord som du kan fika vid, en bekväm fåtölj eller liten soffa där du kan sitta och läsa. Några gröna växter ger en harmonisk stämning och gifter ihop ditt hemmakontor med trädgården utanför. Glöm inte det viktigaste av allt; förvaring som hjälper dig att hålla ordning. Standardlösningar från en detaljist eller platsbyggda specialanpassade lösningar; det är helt upp till dig.

  Bastu och relaxrum för avkoppling

  De bastufrälsta säger att ett bastubad som är som balsam för kropp och själ. Vi är böjda att hålla med. I vårt utbud hittar du bastuhus i varierande storlekar och modeller. Komplettera ditt permanenta hus eller ditt fritidshus med en utomhusbastu och njut själv, tillsammans med familjen eller vännerna.

  Bastun i sig kräver ingen inredning men det gör rummet utanför. Häng upp krokar att hänga kläder och handdukar på och stolar att sitta på. Efter en varm bastu är det skönt att, beroende på årstid, koppla av en stund med något svalkande att dricka. Förvaring är a och o även här, så se till att ställa in hyllor och skåp att förvara rena handdukar,stearinljus, städprodukter och annat i. Vill du skapa ett lugnt och harmoniskt rum får du inte glömma växter och gärna en dimmer till belysningen. Håll inredningen så minimalistisk som möjligt och satsa på lugna jordnära färger. Då har du optimala förutsättningar för att få ett relaxrum där du kan koppla av från vardagsstressen och ladda om batterierna.

  Många av våra kunder väljer ett bastuhus med veranda och installerar en badtunna eller utespa som ett komplement till bastun, eller för att kunna njuta av den sjunkande sommarsolens sista varma strålar.

  scroll to top