• Hemmakontorets tid är här. Minst sagt. Men hur inreder du en snygg, funktionell arbetsplats i hemmet? Och vilka möbler och prylar behöver du för att kunna jobba effektivt?

   

  Och vilka möbler och prylar behöver du för att kunna jobba ef

  När coronapandemin satte klorna i vårt samhälle digitaliserades de flestas arbetsdagar i en rasande fart. Sedan dess sköter många av oss jobbet från vardagsrummet, köket eller sovrummet.

  För vissa fungerar det utmärkt. Andra blir tokiga av bristen på social stimulans under arbetsdagen.

  Kanske drog du en lättnadens suck när du inte längre behövde umgås med dina kollegor i samma omfattning som förut. Eller så klättrar du på väggarna, och börjar till och med sakna ekonomichefens torra skämt … något som hade varit en fullständig omöjlighet för mindre än ett år sedan.

  Oavsett din inställning till hemarbete så är en sak säker – du gör rätt i att se över och optimera ditt hemmakontor. För hur effektivt blir det egentligen i längden att arbeta i soffan med en överhettad laptop i knät?

  Med tanke på att vi lär fortsätta arbeta hemifrån ett bra tag till så vore det dumt att inte göra det bästa av situationen. Inte minst din kropp kommer att tacka dig i längden!

  Minst sagt. Men hur inreder du en snygg, funktionell arbetsplats i hemmet
  Oavsett var jobbet utförs så är arbetsgivaren ansvarig för den anställdes arbetsmiljö. Även vid arbete hemifrån.

  Alltså förväntas arbetsgivaren fortsatt göra det som krävs för att undvika att arbetstagaren riskerar sin hälsa eller råkar ut för olycksfall.

  Bara för att uppsynen över anställdas arbetsmiljö har försvårats i och med spridningen av Covid-19 innebär det inte inte ett förminskat ansvar i frågan. Det är viktigt att komma ihåg för såväl chefer som anställda.

  Kom ihåg att göra plats för alla arbetsverktyg och redskap som du har behov av. Inventera dina behov på samma sätt som du skulle göra om du inredde ett nytt badrum, vardagsrum eller kök.

  Börja alltså med att fundera över vad du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett effektivt sätt. Glöm inte att se över vad du redan äger när det kommer till möbler och elektronik. Med stor sannolikhet har du något hemma som passar till din nya arbetsplats.

  Att beställa en massa möbler utan att först ha funderat över dina behov är förstås en usel idé. Det kommer garanterat att sluta med produkter som inte passar in och istället blir stående. Till förtret för såväl plånbok som miljö.

  Hemmakontorets tid är här

  Kom ihåg att prioritera det viktigaste för din arbetsplats , fokusera på ditt välmående. Ergonomi bör alltid sättas i första rummet. Tur är det, för en skön stol som ger bra stöd för svank och höfter är bland det viktigaste i ett hemmakontor. Går den att ställa in i höjdled är det ännu bättre. Armstöd att kunna vila armarna på när du skriver på tangentbordet och arbetar med musen är också en fördel. Slutligen ska du förstås även nå ner i golvet för att ge stöd till lår och fötter.

  Variera gärna med en balansboll eller sadelpall för att inte sjunka ihop i stolen.

  Den största och mest iögonfallande möbeln i ett hemmakontor är av naturliga skäl oftast skrivbordet. Det går definitivt att komma undan med ett ganska litet bord, men en viss plats kommer det att ta – det är i det närmaste ofrånkomligt.

  När det kommer till typ av bord är ett höj- och sänkbart skrivbord att föredra. Att kunna variera din arbetsställning är inte bara guld för rygg, nacke och axlar. Det kan även bidra till ökad koncentration.

  Vi människor behåller dessutom fokus lättare om vi delar in vår arbetstid i olika etapper. Bryter du av sittandet med stående delar du på ett naturligt sätt upp din dag i mer hanterliga delar.

  Hemmakontorets tid är här. Minst sagt

  Försök att få till ett bra grundljus genom att sätta upp en eller helst ett par lampor i taket. Har du möjlighet att installera en dimmer för justerbart ljus så har du en riktigt vass grund.

  Komplettera sedan med en skrivbordslampa. Utöver att erbjuda lite mysigare belysning är den även toppen när du behöver mer fokuserat ljus. Vid arbete med skärm kan en skrivbordslampa även bidra genom att dämpa och motverka det hårda ljuset från skärmen.

  Kom ihåg att bra belysning även ger ett betydligt proffsigare intryck i webbmöten. Bra för välmåendet samt för karriären!

  Det är lätt att stirra sig blind på golvytan och glömma väggarna. Det är synd, för här finns ofta en hel del utrymme för förvaring.

  Testa att blanda lösningar som hyllor, utdragslådor och öppna förvaringslådor. För att ändå skapa ett sammanhållet intryck gör du rätt i att satsa på en genomgående färg för förvaringslösningarna.

  För att hjälpa till på traven så kommer några tips på hemmakontor här:

  https://attefallshuset24.se/attefallshus-barcelona/

  https://attefallshuset24.se/timmerstuga-liam-16m2-6-x-3-m-44-mm/

  https://attefallshuset24.se/eko-vanligt-pop-upp-container-hus/

  scroll to top