• Timmerstugor med vedspis eller öppenspis

  Timmerstugor med vedspis eller öppenspis

  Timmerstugor med vedspis

  Vare sig du föredrar timmerstugor med lantlig design eller modern design. Så är en öppenspis  eller vedeldad spis med en glasdörr eller glasväggar som låter elden skina igenom alltid en mysfaktor. Precis som timmerstugor är ett idealiskt hem för naturälskare. För människor som vill trivas i en naturlig miljö. Är en synlig eld den anrika traditionella metoden att värma upp ett hus.

  Hur kan en öppen spis i din timmerstuga bli verklig?

  Om du bor i ett åretrunt timmerhus eller har du en semesterstuga: En öppen spis eller en vedspis med glasväggar gör din vistelse i ditt timmerhus så mycket bättre. Men du måste göra grundlig planering innan du går och köper en.

  Först och främst är det viktigt att bestämma hur användningsområdet är tänkt för den nya öppnaspisen. Som en tillägg till din redan befintliga uppvärmning, typ av romantisk, dekoration. Eller om du planerar att använda eldstaden eller vedspisen som huvud värmeanordningen för timmerstugan.

  I vilket fall som helst bör du tänka först om hur kraftfull du vill att din eldstad eller spis ska vara. Som en tumregel skulle du ha en spis med 3-7 Kw  för att värma upp till 120 kvadratmeter. Emellertid skulle kvalitativ isolering, fönster och förväntade utetemperaturer också spela en roll i dessa ekvationer.

  För en öppen spis eller en spis som endast används för dekoration. Vill du hellre leta efter mindre dimensioner. Så du kan även använda den under regniga sommarnätter utan att värma upp kabinen för mycket.

  Det måste sägas att öppna murar eldstäder är oftare bara används för show än som allvarliga värmeanordningar. De drar mycket luft ut ur rummet, värmer upp det och skickar ut det igen genom skorstenen. Men de kan också byggas mer effektivt, till exempel genom att skicka uppvärmd luft genom ett system av kanaler för att värma upp golvet eller väggarna. De kan också värma upp vatten, som moderna vedeldade spisar, som också kan leverera ett centralt varmvattenenergilager som också kan samla energi från gaspannor, solpaneler eller geotermiska system.

  Vedeldade spisar kan användas för att värma upp stugorna effektivt

  Moderna vedeldade spishällar kombinerar en hög effektivitet och trevligt atmosfär av elden som glänser genom glasdörrarna, och de kan användas som en effektiv, låg kostnad värmeanordning om du väljer en storlek som passar för ditt utrymme och placerar det strategiskt för värmen att nå så många platser i din stuga som möjligt.

   

  scroll to top