• Timmerhus – eldning och isolering

  Timmerhus

  Timmerhus är en hälsosamt val som en bostad, stuga eller ett attefallshus. Senvuxit nordisk gran är högkvalitativ material för byggning och naturlig luftväxling förhindrar problemen. Man kan också förhindra problemen med fuktighet med lämplig isolering och eldning. Det finns många möjligheter för eldning för ett timmerhus och många är lämpliga för hus som inte använts varje dag och man kan också installera dom senare. Till exempel luftvärmepump, spis, elektriska radiatorer eller oljefyllda elementer passar väldigt bra för timmerhus.

  Innan man installerar eldning skulle man tänka lite på isolering. En enkel anvisning för en av våra timmerhus finns här (link to isolation blog text). Man kan förstås skaffa eldning utan isolering, men det är värt att överväga nyttan och kostnader. Mycket av eldning går vilse utan isolering. Man behöver inte bestämma allt på samma gång. Som vi kan se på vår anvisning, man kan bygga upp sitt timmerhus och senare bestämma att man vill isolera sitt hus.

  Det finns olika timmerhus i vårt sortiment och det finns säkert ett lämplig modell för all. Man kan välja av enkla, små modeller liksom vår Nora sortiment. Nora B (link to Nora B here) är en av våra toppsäljare och det är ingen mirakel – franska dörrar och höga fönster släpper in gott om solljus vilket får stugan att kännas större än den i egentligen är. Våra kunder har blivit verkligt kreativt med den här lilla stugan.

  Om man är efter en större, mångsidigt timmerhus finns det storlekar upp till 100m2. Men med 50m2 kan man redan få två sovrum, kök, dusch och riktig rymlig vardagsrum och spatiös veranda för grill eller badtunna – liksom i Holiday F. 

  Timmerhus under 25m2 som kallas attefallshus kan man bygga även utan byggnadslov. Se vårt sortiment – du kommer säkert att hitta en favorit. Alla våra timmerhusen är gjort av senvuxit nordisk gran och kommer med impregnerade grundbalkar, vindskivor, monteringssats, äkta glas i fönster och dörrar, cylinderlås, produktmanual och 5 års Garanti. Har du inte tid för installation? Många av våra timmerhusen kan man installera själv i några dagar men om du kämpar för att hitta tid eller om du inte känner dig säker att bygga ditt timmerhus, kan du använda vår installationsservice. Vårt professionella team kommer att bygga upp byggnaden så den är byggd på ett säkert sätt och till högsta standard.

  scroll to top