• Så fixar du sommarens häftigaste fest – i sommarstugan

  Inomhus festen kan vara mer till besvär än ni har ork till. Det kan vara allt från brist på yta,hemmet behöver en uppröjning eller rädslan för att er inredning kan ta skada. Men en fest kan alltid hållas utomhus, specielt med detta härliga väder vi fått denna sommar. Plus charmen med en trädgårds fest är svår att slå. Och den kommer verkligen bli svårslagen om ni har en av våra grillstugor.

  Ett cocktail party, ett födelsedagsfirande, en härlig kväll med grannarna eller en grillfest. Du behöver inte oroa dig för det svenska vädret, om du har en sommarstuga. Spendera tid med nära och kära är det som betyder mest, så fokusera på sommarens eventen som du kan arrangera i din trädgården i sommar.

  Fördelarna att ha fester i sommarstugan

  Det finns tusen olika anledningar att arrangera fester i sommarstugan. Exempelvis, stugor ger mycket enskildhet, så du behöver inte oroa dig över att någon tittar in. Ni kommer inte heller störa grannarna med ljudet. Era gäster kanske är riktigt festsugna, och vill fortsätta tills solen går upp. Med en sommarstuga är det inga problem. Det är bara att stänga fönstret och fortsätta festen inne i stugan. Ni är de som väljer när festen tar slut, men om det är sent kan du alltid ha lite högre musik inne i stuga i jämförelse med utomhus. En annan fördel till att arrangera fester i sommarstugan är att du oftast har en kyl i närheten. Det kan vara jobbigt att behöva gå in och ut ur köket när gästerna vill ha en till öl. Om du har ett kylskåp i stugan, så kan dina gäster hämta deras dricka utan problem, så du också kan slappna av och njuta av festen.

  Vi vet hur sommaren i Sverige ser ut. Även om det ser ut som att det ska regna när som helst, så kanske det inte gör det. Vilket resulterar i att många kanske inte ställer till en fest. Om du har en mysig stilren stuga, så behöver du aldrig avboka festen! Våran moderna Hansa Lounge XL har en underbar veranda där du och dina gäster kan vänta ut sommarregnet eller skydda er från eftermiddags solen.

  Nu när vi har övertygat dig att att arrangera en fest i sommarstugan, så ska vi också ge dig lite tips och tricks på hur din fest kan bli en succe. Innan du skickar ut inbjudan, va säker på att du har de absolut nödvändiga detaljerna redo -MAT, DRYCK och DEKORATIONER. Glöm inte heller hur du ska roa och underhålla din familj, dina vänner, eller dina kollegor. Kom ihåg att de alla har en typ av relation till dig, tänk på olika sätt att underhålla dem baserat på de du vet dem gillar. Dina kollegor kanske älskar karaoke nätter, medan att dina vänner och familj hellre spelar kort eller Twister. Allt beror på vilka som är bjudna till festen. Om du exempelvis ska ha en födelsedag med barn så kanske du kan tänka på sätt att hålla barnen upptagna. Ta-fatt, kurragömma, eller ansiktsmålningar går alltid hem hos barn.

  Hur du väljer mat inför din fest?

  Som vi tidigare nämnt, är mat en väldigt viktig del av din fest. En bra fest kommer alltid ha riktigt god mat. Ta din tid och tänk efter vilka val du har för att göra dina gäster nöjda. Starta i tid så du inte behöver laga maten under festen och missa det roliga. Om du redan har ett kök i din sommarstuga, är det ännu bättre. Folk älskar att prata under matlagning och serveringen av maten kommer gå galant.

  Folk glömmer ofta att gäster älskar när värden också njuter av festen och är delaktig. En annan viktigt detalj när det gäller sommarfester och dess mat är inte glömma att någon kan vara allergisk. Det kan vara mot nötter, svamp, eller skaldjur. Olika matalternativ kan vara en enkel lösning. Om du beställer pizza kan du alltid välja lite olika varianter så alla kan äta utan att oroa sig. Om du inte vill bjuda på pizza, kan du alltid köra på tacos, en god pasta sallad, lite kött på grillen, burgare, eller kanske tapas.

  Om du ska arrangera en födelsedagsfest på trädgården, så behöver du nog baka eller beställa en tårta. När du väljer ett bageri, är det bäst att fråga runt och kolla vad folk rekommenderar. De ställen folk rekommenderar brukar oftast vara där det är bäst pris och bäst resultat. De mest populära tårtorna brukar vara prinsesstårta och rulltårta. Dock har vi just i sommar sett väldigt många influencers lägga upp bilder på den typiska jordgubbstårtan. Influencer Hanna Friberg, också kallad Hannalicious, har gett oss de mest perfekta bilderna av just den tårtan.

  Hur dekorerar man en sommarfest?

  Fest prydnader går hand-i-hand med festens tema. Om du organiserar en födelsedagsfest till ett dagisbarn, ge dem lite olika val att välja mellan, kanske Frozen-tema, Pirat-tema, eller kanske PAW Patrol-tema. Annars kan du alltid välja en som du tycker är bra för dig att ordna, och för ditt barn att njuta av. Efter du har har valt ett tema, kan du köpa rätt prydnader och dekorationer. Partykungen har ett väldigt stort utbud och de kan skicka hem ditt köp. Så passande! Du kan också göra dem själv, eller köpa dem på din lokala mataffär. Du kan även dekorera borden med plastblommor, konfetti, ballonger, färgglada kuddar, eller med matchande dukar och servetter.

  Om du ska ha en fest med vuxna gäster, så kan du alltid försöka skapa en mysig känsla, med tända ljus, olika ljusslingor och jordnära färger. Beige och vitt funkar alltid som eleganta färger, de passar också med guld eller silver dekorationer för bordsättningen. Om din stuga är väl omhändertagen, och kanske nymålad, så blir det också enklare att dekorera festen. Det lär bli en eller två instagram post med den fina dekorationen och din fina stuga. Man behöver inte spendera mycker pengar på dekorationer i och med att man kan göra mycket själv. Oavsett vad du väljer så kommer det säkert vara jättetrevligt.

  Att organisera en fest i stugan är ju trots allt en dunder ide! Efter du valt käk, dricka, och dekorationer, allt som finns kvar är att njuta av dina nära och kära och helt enkelt ha en superkväll. Och glöm inte att ta en massa bilder!

  scroll to top