• Olika sätt att använda timmerstugan/fritidshuset

  Timmerstugor, fritidshus och trädgårdshus är extremt praktiska, ser bra ut och förbättrar fastighetsvärdet på din egendom. De här träbyggnaderna är designade att matcha din egen stil och din omgivning. De flesta timmerstugeägare blir extremt nöjda när de märker hur väl deras timmerstuga passar in i trädgården.

  Timmerstugor kan även helisoleras om du vill använda dem året runt, och de kan utrustas med golvvärme och andra moderna funktioner som skjutdörrar i glas, Internetanslutning, öppen eldstad, luftkonditionering och mycket mer. En del väljer att förvandla sina timmerstugor till bastu, badrum, spelrum eller små minihem.

  Eftersom det finns så många olika skäl att välja att investera i en timmerstuga så har vi här valt ut några alternativ för att övertyga dig om hur otroligt flexibla de är. När du läst ut den här artikeln kan du dela den till dina nära och kära och börja leta timmerstuga på studs.

  Alternativ 1 Trädgårdskontor

  Vore det inte härligt om den dagliga pendlingen till jobbet bestod av att ta en kort promenad ner i trädgården? Tänk dig att ha ett privat och mysigt utrymme där du kan isolera dig från oljud och distraktioner. Med ett anpassat trädgårdskontor kan du fokusera på arbetet utan att bli distraherad av familj och husdjur och utan att behöva oroa dig för att alla dina viktiga papper får fläckar eller rensas undan av misstag. Utrymmen med dubbla användningsområden är en bra tillfällig lösning, men om du planerar att arbeta hemifrån en längre tid så kan det vara bra att låta köksbordet eller sovrummet fylla sina avsedda funktioner. Genom att investera i ett trädgårdskontor så ökar du även värdet på din egendom, vilket är perfekt om du någon gång planerar att sälja huset.

  Alternativ 2 Förråd

  Man kan aldrig få för mycket förvaringsutrymme, och kan man det så är det bara att enkelt ändra om förrådet till något annat. Det är en smart idé att skaffa en timmerstuga som extra förråd. Har du någonsin hört någon klaga på att de har för mycket garderobsyta eller för många byråer? Oavsett om du tänkt förvara trädgårdsverktygen, familjens cyklar, fiskeutrustningen eller campinggrejerna så är en timmerstuga en perfekt lösning. Du kommer kunna förvara alla stora artiklar du inte använder så ofta och som ligger undanskuffade under sängen. Bli av med stöket hemma utan att behöva slänga saker du kan ha nytta av och utan att oroa dig över att något ska bli vått eller skadat.

  Alternativ 3 Hemmagym

  Ett gymmedlemskap kan kosta en slant och det är lätt att komma på ursäkter att inte ta sig iväg dit. Genom att förvandla din timmerstuga till ett gym kan du spara pengar på medlemskapet och resan dit och du får mer tid att fokusera på träningen. Med ditt eget privata gym kan du själv försäkra dig om att det är rent, välja musik och tillbringa så mycket tid du vill vid varje station. Du kan bygga några hyllor för dina vikter och kettlebells och du kan utrusta gymmet med en TV för att titta på dina favorit-workouts online. Om du väljer en av våra större timmerstugor som Barbados, så kommer du ha gott om plats för att installera en boxsäck, en träningsbänk eller en roddmaskin. Du kommer uppskatta att kunna träna ostört och familjen och vännerna kommer säkert att vara glada att göra dig sällskap när du känner för det.

  Alternativ 4 Trädgårdsstudio

  Oavsett om du målar, skulpterar eller sysslar med terapi så behöver du definitivt ett privat utrymme där du kan fokusera på ditt arbete och dina hobbies. Vore det inte härligt med ett lugnt och tyst rum i trädgården där du kan träffa kunder i lugn och ro utan onödiga avbrott? Du kan äntligen lägga ner mer tid på din konst eller dina studier. Det kan vara dyrt att hyra in sig på en studio och det tar tid att ta sig dit varje dag. Med en trädgårdsstudio kan du följa dina drömmar och samtidigt vara nära till din familj.

  Alternativ 5 Man cave

  Varje man förtjänar en privat plats för att träna eller spela onlinespel. Vem skulle inte vilja ha en timmerstuga där du kan koppla av efter jobbet och ha dina egna regler? Du kan utrusta din man cave med en storbildsskärm, ett Playstation, några supersköna fåtöljer och en minikyl att fylla med ditt val av kall dryck att kunna tillgå vid behov. Eller, om du inte gillar gaming eller sport så kan du alltid förvandla din man cave till en verkstad – ett ställe där du kan förvara och använda verktyg och utrustning. På så sätt kan du hålla grejerna undan från barn och husdjur och slippa oroa dig över att de blir skadade eller hanteras inkorrekt.

  Alternativ 6 She-shed

  She-sheds är inte lika populära som man caves, men det borde de vara. Även kvinnor behöver en mysig plats där de kan ägna sig åt sina hobbies. Oavsett om du brinner för trädgårdsarbete, konst, eller om du bara har mycket kläder och behöver någonstans att förvara och prova dem innan du går ut så är en she-shed det perfekta valet. Timmerstugor är flexibla ytor som kan fungera för i princip vilken aktivitet som helst. Du kan använda dem året om och förvandla dem till ett yoga och meditationsrum, ett mysigt ställe att ta en kopp kaffe med nära vänner, eller ett  läsrum där du kan koppla av efter en stressig dag.

  Alternativ 7 Airbnb

  Fler och fler människor förvandlar sina trädgårdshus/timmerstugor till ett Airbnb på bakgården. Om du bor i en storstad, i en rustik by, uppe i bergen eller vid havet så finns det ännu större skäl att investera i en timmerstuga. Om du tror att ditt område kan vara en attraktiv destination för turister så är det här något att överväga. Självständigt resande är extremt populärt och många väljer Airbnb som sin plattform för boende eftersom det låter dem hitta unika, mysiga och billiga boenden. Om du vill att turister väljer din timmerstuga, se till att den är isolerad, utrustad med ett fint badrum och att den har Internetanslutning. Om du förvandlar din timmerstuga till en Airbnb så kan det ge extra intäkter, och om du skulle ändra dig så kan du alltid förvandla den till något annat.

  Alternativ 8 Gäststuga

  En timmerstuga kan bli en fantastisk gäststuga, särskilt om du har mycket familj och vänner som gillar att komma på besök. En gäststuga ger en stor värdeökning till din egendom och är ett mycket billigare alternativ än att köpa ett större hus med fler rum. Genom att isolera det och installera värme och luftkonditionering så kan du göra så gäststugan är bekväm att bo i året runt. Du kan även utrusta gäststugan med ett privat badrum och en Internetanslutning. Det bästa med att använda din timmerstuga som gäststuga är att du kan använda den som hemmakontor, man cave, she-shed eller spelrum när du inte har några gäster. Några mångfunktionella möbler i stugan kan göra det lättare att ändra om timmerstugan till ett rum med flera användningsområden.

  Alternativ 9 En uteplats i trädgården

  Om du letar efter sätt att göra din trädgård till en rolig och social plats så har du hittat rätt. En timmerstuga är en superinvestering om du vill skapa en trevlig yta där du kan koppla av med vänner och familj. En uteplats kan kännas lite kal utan någon form av skydd mot regn eller skugga när det är för varmt och soligt. Du kan utrusta din timmerstuga med en kyl fylld med uppfriskande drycker och snack och med ett ljudsystem. En trädgårdsbyggnad kan även användas för att förvara trädgårdsmöblerna i under vintern, eller familjens cyklar och verktyg. Om du är ute efter en perfekt uteplats i trädgården så är vårt fritidshus Malaga II det bästa valet. Det har gott om utrymme, stora fönster och ett separat badrum.

  Alternativ 10 Lekrum i trädgården

  Bara den som är förälder kan veta hur mycket plats som krävs för alla leksaker, böcker och andra saker som barnen har. Även om du inte köper så mycket leksaker till dina barn så finns det alltid välmenande släktingar som köper det där jättestora dockhuset som knappt får plats i barnens rum. För att inte tala om alla leksaker som piper och spelar musik som små barn älskar så mycket. Om du någonsin trampat på en Lego-kloss så vet du hur irriterande det kan vara att ha leksaker liggandes över hela huset. Ett sätt att få ordning där hemma och få det mer organiserat kan vara att förvandla din timmerstuga till ett lekrum. Barnen får ett ställe där de kan föra hur mycket oväsen som de själva vill och du kan äntligen få lite lugn och ro.

  Alternativ 11 Konstgalleri i trädgården

  Om du brinner för konst och drömmer om att öppna ett eget galleri men kanske inte har tillräckligt med pengar att investera så kan du alltid börja med ett privat konstgalleri i trädgården. Du kan förvandla den här flexibla trästrukturen till ett privat eller offentligt galleri, beroende på dina behov och målsättningar. Om du vill samla på konst från dina favoritartister och inte har nog med plats i huset så kan du ta en titt på vårt fritidshus Malaga II.

  Alternativ 12 Annex till mor- eller farföräldrar

  Det är väldigt populärt med ett annex till mor- eller farföräldrar och det är en bra lösning om dina föräldrar börjar bli till åren komna och du vill kunna bo närmare dem och hjälpa till mer. Med ett annex till mor- eller farföräldrar kan du ta hand om dem utan att behöva resa alltför långt, och de kommer att uppskatta sällskapet. Barnen får tillbringa mer tid med sina mor- eller farföräldrar och du behöver inte oroa dig över att hitta barnpassning. Det är en lösning som alla vinner på!

  Alternativ 13 Bastu

  Om du drömt om att ha din egen bastu men inte riktigt kommit på hur du kan göra verklighet av det så finns vi här för att hjälpa. En timmerstuga kan enkelt förvandlas till en bastu och det kommer att bli din absoluta favoritplats i huset. Du behöver inte vara superrik för att kunna ha din egen bastu hemma, allt du behöver göra är att välja en av våra timmerstugor. Du kan till exempel beställa vårt Bastuhus Oliver I eller Bastuhus Finland och göra verklighet av dina drömmar.

  scroll to top