• Enkel och förmånlig lösning till bostadsbristen – Attefallshus

  Attefallshus

  Attefallshuset har varit i nyheterna i senaste tider. Först kom nyheter om bygglovsbefriade attefallshusen och nu påväntar man regeringens beslut om ökande storlek för dessa bygglovsbefria attefallshusen. Bostadsminister har förhoppningar att ökningen ska resultera i 10 000-tals nya attefallshus runt om i landet, som ska kunna husera exempelvis studenter och unga vuxna i behov av enkla bostäder.

  Vad det betyder för vanlig husägare? Nya regler tillåter en- eller tvåbostadshusägare att uppföra ett attefallshus på maximalt 25 kvm som en självständig bostad, gästhus eller förråd – i framtiden kan storleken öka till 30 kvm. Husen är bygglovsbefriade men anmälan om byggnation måste lämnas till kommunens byggnadsnämnd. Attefallshuset får uppföras i bostadshusets omedelbara närhet och måste inte blandas med den lilla friggeboden på maximalt 15 kvm som funnits i snart 40 år. Den är också bygglovsbefriad men inte tillåten som bostad.

  Om du är osäkert om man verkligen kunde bo i ett attefallshus, se vårt sortiment! Du kommer att se genast att vi pratar inte om några hytter i hörnet av trädgården. Våra attefallshusen är timmerstugor gjort av senvuxen nordisk gran, kommer med impregnerade grundbalkar, dubbelglaser och 5 års garanti. När du väljer mellan modeller och undrar om bästa alternativ, du är välkommen att kontakta oss för professionell rådgivning.

  Det finns attefallshusen i alla storlekar och modeller, från moderna luxus hus med veranda för badtunnan och vägghöga fönster till mera kompakta modeller. Allt beror på din behov: kommer du använda attefallshuset för hobbyrum, extra vardagsrum, gästrum eller som en billig bostad – lämplig modellen hittar du från vårt sortiment. Om du undrar med installation, kan du också köpa den som en professionell service. Enklare kommer det inte att ha sitt eget attefallshus!

  scroll to top