• 7 bra skäl att investera i ett trädgårdskontor

  Med dagens tekniska framsteg är det lätt för folk att jobba på distans. Därför väljer fler och fler som arbetar hemifrån att investera i ett trädgårdskontor. Det finns flera övertygande skäl att göra det. Om du är osäker på om det är en bra idé att jobba hemifrån, läs vidare. Låt oss övertyga dig om att en framgångsrik karriär inte nödvändigtvis behöver innebära att du jobbar på ett bullrigt kontor mitt i staden. Du kan vara lika effektiv när du jobbar från din trädgård som om du är på kontoret.

  7 bra skäl att investera i ett trädgårdskontor

  Här är några bra skäl att skaffa dig ett eget trädgårdskontor:

  • Sluta lägga pengar, tid och möda på transporter. Det kan vara dyrt att pendla till jobbet varje dag, särskilt om du tar bilen. Reparationer och underhåll kan vara ett irritationsmoment och om du åker kollektivt är du säkert bekant med att vänta vid buss- eller tågstationen i kylan under vintermånaderna. När du jobbar hemifrån undviker du den dagliga pendlingen och du sparar pengar. Med våra kontorsstugor blir din morgonrutin avsevärt lättare, det är bara en kort promenad från frukostbordet till kontoret. Du kommer att älska att aldrig behöva irriteras av trafiken och ditt sparkonto kommer att tacka dig.
  • Det är ett perfekt ställe att starta din egen verksamhet. Om du vill vara din egen chef så kommer du behöva ett eget fysiskt kontor. Att hyra kontorsutrymme kan vara dyrt, särskilt för frilansare, nystartade företag och småföretag. Genom att skaffa ett trädgårdskontor så kan du snabbt förvandla höga hyreskostnader till intäkter. Trädgårdskontor kostar dig ingen hyra, vilket gör dem till det perfekta valet för enmansbolag, fåmansbolag och frilansare. Föräldrar som jobbar hemifrån (vloggare, bloggare, webbutvecklare och andra typer av frilansare) kommer att märka hur lönsamt, avstressande och produktivt det kan vara att arbeta från ett trädgårdskontor.
  • Du behöver inte arbeta i en bullrig miljö Om du någonsin jobbat i ett kontor i stan så vet du hur distraherande och irriterande det kan vara med kollegornas konstanta konversationer, klickande på mus och tangentbord och telefonkonversationer. Allt det här bullret tröttar ut dig och kan göra det svårt att koncentrera dig på dina uppgifter. En tyst arbetsmiljö kommer att öka din produktivitet och få dig att må bättre och känna dig mindre trött efter en dags arbete. Efter att ha jobbat i din trädgårdsstuga i några timmar så kommer du märka att du får mycket mer uträttat när du inte blir konstant störd av andra människor.
  • Du kan skapa dina egna regler. Med ett klassiskt 9 till 5-jobb följer en mängd olika regler och krav. Det kan vara extremt krävande att klämma in en rad olika uppgifter på 8 timmars arbetstid. Jämfört med att jobba på ett kontor så får du mycket mer flexibilitet när du arbetar på distans från ditt trädgårdskontor. Det innebär inte att du jobbar mindre, eller att du bara kan koppla av och slösa tid. Det innebär bara att du väljer själv när du vill arbeta och vilken tid på dagen som passar bäst för dig. Alla har sin egen dygnsrytm. En del är mer produktiva under dagen medan andra jobbar bättre på natten. En annan fördel med att ha ett trädgårdskontor är att du kan klä dig mer bekvämt. Du behöver inte tänka på att stryka skjortor och varje dag kan vara avslappnad.
  • Din arbetsplats kan se ut som du vill. Träbyggnader som ett trädgårdskontor finns i flera olika färger, former och storlekar. Du kan både välja din favoritdesign och inreda exakt som du själv vill. De flesta arbetsmiljöer är ganska tråkiga och när du jobbar på ett kontor så måste du vanligtvis helt enkelt acceptera den arbetsmiljö som ditt företag erbjuder. Kontorsbås är ofta små och trista och du kanske till och med tvingas arbeta nära till någon du inte gillar. Med ett trädgårdskontor kan du själv välja möbler som du gillar, du kan måla väggarna i färger som gör dig glad och du kan inreda det efter din personliga smak. Du kan till och med styra temperatur och ljussättning tills utrymmet känns helt perfekt. Det är också användbart att äga sitt eget arbetsutrymme om du vill jobba med katten i knät eller om du vill kunna klappa din hund då och då.
  • Du får mer tid tillsammans med din familj. En annan fantastisk fördel med att arbeta på distans från ditt trädgårdskontor är att du kan få mer tid tillsammans med familjen. Du kan vakna vid en bekvämare tidpunkt och äta frukost tillsammans med dina nära och kära. Du kan spara mycket tid på att inte behöva stressa över arbetskläder och att pendla till jobbet. Tid som du kan lägga på familjen. Dessutom kan du glömma att uträtta ärenden åt chefen eller att bli sen för att hämta upp barnen på skolan. Med ett kontor på tomten kommer du kunna balansera arbete med dina åtaganden i hemmet på ett mer effektivt sätt. Du kommer kunna lägga mer tid på dina barn och du kanske till och med kan ta en paus eller två under dagen och hjälpa dem med läxorna. Med ett trädgårdskontor behöver du inte heller vara sen till middagen. Det är trots allt inget som är viktigare än tid med familjen, inte ens jobbet.
  • Gör din egendom mer attraktiv och öka värdet på fastigheten. Som vi nämnde tidigare så är det fler och fler som arbetar på distans. Därmed är extrautrustade fastigheter väldigt populära. Köpare på fastighetsmarknaden är ofta ute efter fastigheter som har potentialen att bli hemmakontor, så genom att lägga till ett trädgårdskontor så kan du öka värdet på ditt hus med upp till 7 %. Om du planerar att sälja ditt hus inom en överskådlig framtid, så är ett trädgårdskontor en bra investering som gör att du kan attrahera fler köpare.

  Även om debatten mellan att jobba på kontor eller jobba hemifrån är ständigt pågående så finns det många fördelar med ett trädgårdskontor. Ett trädgårdskontor är ett mycket bra alternativ. Du kan spara pengar, bli mer koncentrerad och mindre stressad och få mer tid med familjen. Förhoppningsvis kommer vi framöver se fler och fler företag som uppmuntrar sina medarbetare att arbeta hemifrån eftersom det kan öka produktiviteten och ha en positiv inverkan på humör och prestanda.

  Vi har över 100 olika modeller på timmerstugor för ditt framtida trädgårdskontor.

  scroll to top