• 5 fördelar med en nyckelfärdig bastustuga

  5 fördelar med en nyckelfärdig bastustuga

  Smaka lite på ordet bastustuga… Visst ligger det bra i munnen. Tänk dig en bastustuga hemma på tomten eller vid sommarstugan. Bastubad under ljusa sommarnätter eller kalla vinterdagar. Frågan som många som planerar att bygga en bastustuga ställer sig är vilken lösning som är den bästa; bygga själv eller köpa nyckelfärdigt. I den här artikeln tar vi en närmare titt på fördelarna med just det sistnämnda.

  För att du ska kunna ta bästa möjliga beslut är det viktigt att du har kunskap om de för- och nackdelar som följer med respektive alternativ. När det kommer till att köpa en bastustuga i byggsats och själv stå för byggandet i jämförelse med att köpa nyckelfärdigt, överväger helt klart fördelarna med att köpa en prefabricerad bastustuga. Låt oss titta närmare på fem fördelar med att köpa färdigbyggt.

  Du slipper stå för arbetsinsatsen

  Det går inte att sticka under stolen med att det kan vara både komplicerat och tidskrävande att bygga en bastustuga själv. Många beställer en byggsats och tänker att en byggsats är ju ingen match. Den fällan gör du klokt i att undvika så vida du inte har snickarkunskaper. Byggsatser kan kräva betydligt mer av dig än vad du först tror.

  Om du inser dina begränsningar i tid och köper en nyckelfärdig bastustuga, levereras den komplett och är klar att använda på en gång. Så om du har ont om tid eller tillhör dem som i har tummen delvis eller mitt i handen, beställ en nyckelfärdig bastustuga och låt proffsen sköta arbetet medan du ägnar dig åt något som du är bra på.

  Du spar tid

  Det säger nästan sig självt att om du inte har några, eller begränsat med, snickarkunskaper, så kommer det att ta tid att bygga själv. Det är inte bara bastustugan som ska byggas; det ska gjutas grund, byggsatsen ska beställas och levereras och sedan alla arbetstimmar på det.

  Beställer du en nyckelfärdig bastustuga startar byggprocessen i samma stund som leveransen kommer. Allt arbete genomförs av erfarna och kunniga hantverkare som arbetar betydligt snabbare och effektivare än om du skulle bygga själv. Dessutom behöver du inte oroa dig för byggnadstekniska regler och liknande, de kan proffsen på sina fem fingrar.

  Slutresultatet blir bättre

  För att dina kommande bastuupplevelser ska bli så bra som möjligt måste byggprocessen gå rätt till. Bastustugan måste ha rätt isolering, hörn som är värmebeständiga, en fasad som klarar av det omväxlande nordiska klimatet under många år framöver och en mängd andra detaljer som du kanske inte känner till. Eller så kanske du inte tänker på dem förrän du har börjat bygga.

  Det är mycket att hålla reda på när du bygger själv och många detaljer som behöver bli rätt från början för att slutresultatet ska bli optimalt. Har du ingen erfarenhet av liknande byggarbeten sedan tidigare, kan det vara svårt att hålla reda på alla lagar, regler och detaljer som du måste ta hänsyn till. Beställer du däremot en nyckelfärdig bastustuga kan du vara helt trygg med att du får en slutprodukt som håller högsta kvalitet. Professionella hantverkare vet vad de gör och ser till att du kommer kunna njuta av många härliga bastuupplevelser under en lång tid framöver.

  Byggkostnaden blir lägre

  Många tänker inte på, eller är inte ens medvetna om, att det ofta blir billigare att köpa nyckelfärdigt i jämförelse med att bygga själv. Allt material som du behöver för att färdigställa bastustugan finns inte med i byggsatsen och det är inte säkert att du har alla de verktyg som bygget kräver.

  Många glömmer också att räkna med den tid som de investerar i själva byggprocessen. Räkna på hur mycket du skulle tjäna om du arbetade alla de timmar som det tar att bygga en bastustuga. Fundera sedan på om du är villig att ta alla de timmarna från din värdefulla fritid eller semester; tid som du istället hade kunnat spendera med familj och vänner eller på andra roligare aktiviteter.

  Du slipper röran som en byggplats för med sig

  Alla som har byggt hus, renoverat, byggt ut eller byggt till ett befintligt hus vet vilket kaos det lätt kan bli. Det är jobbigt att bo nära en byggarbetsplats, oavsett om det handlar om ett stort eller mindre byggprojekt.

  Väljer du att köpa en nyckelfärdig badstuga slipper du mycket av det stök som en byggarbetsplats innebär. Det går snabbt för montörerna att sätta upp bastustugan, vilket gör att du minimerar tiden med främmande människor i trädgården eller runt fritidshuset. Genom att välja nyckelfärdig behöver du inte heller oroa dig för väderrelaterade skador under byggprocessen, eftersom bastustugan antingen kommer färdigmonterad eller i färdiga element som går snabbt att sätta upp och få vädertäta.

  Nu har du förhoppningsvis fått lite mer kött på benen och kan ta ett klokt beslut gällande om du köpa en byggsats och bygga bastustugan själv eller om du ska köpa nyckelfärdigt. Låt inte din bastudröm gå upp i ånga redan innan du har börjat bygga!

  scroll to top