• Våra timmerstugesatser för att bygga ditt eget fritidshus

  Vi har sammanställt lite användbar information om våra timmerstugesatser för er som är intresserade av att bygga ett fritidshus eller en stor gäststuga inom en rimlig budget och med minimalt nedlagd tid. Här nedan har vi även samlat en del foton från kunder på våra slutförda projekt så att du kan få dig en bild av hur de ser ut när de är klara.

  I vårt breda sortiment av timmerstugor finner du många olika alternativ, från stugor på 25 kvm med ett sovrum (Timmerstugor 25-50m2), upp till stora två- eller till och med trerummare på 100 kvm (Timmerstugor på 50m2 och upp). Förutom de standardmodeller vi erbjuder så kan vi dessutom anpassa modellerna för att ge dig en skräddarsydd stuga enligt planritningar från kund.

  Våra timmerstugesatser för att bygga ditt eget fritidshus

  Våra standard timmerstugesatser inkluderar följande komponenter:

  • Prefabricerade väggtimmer av senvuxen nordisk furu som vi köper in från Stora Enso. De vanligaste väggtjocklekarna för dessa timmerstugesatser är 70 mm, vilket kan uppgraderas till 92 mm för bättre styrka och värmeprestanda. Det går även att få några av våra mindre timmerstugor med en väggtjocklek på 58 mm.
  • Dörrar och fönster med dubbelglas. Alla stugdörrar och fönster har härdat säkerhetsglas och alla öppningsbara fönster har tysktillverkade tilt and turn-system av hög kvalitet. Timmerstugornas standarddörr har ett handtag och enkelt lås, men för extra säkerhet så går det även att uppgradera till ett tysktillverkat trepunktslås.
  • 18 mm spontade takpaneler och 28 mm spontade golvpaneler.
  • Takbjälkar, takåsar och den resterande takkonstruktionen är av 70×140 mm tjockt virke vilket klarar en snöbelastning på 200 kg per kvm.
  • 94 mm tjocka impregnerade grundbalkar.
  • Stärkande metallstänger i vissa delar av väggen. Väggbjälkarna har förborrade hål från fabriken där de kan föras in.
  • Det finns stormstöd utmed hela väggen och i alla fyra hörn vilka fästs med mutter för att maximera hållfasthet och stabilitet.
  • Skruv, spik och andra metallfästen.

  De ovan nämnda komponenterna som alltid ingår i våra timmerstugesatser är allt du behöver för att bygga ditt fritidshus. Innan du kan börja montera stugan, måste det finnas en korrekt grund på plats. Elkablar samt vatten och avlopp bör också åtminstone vara planerade och helst finnas på plats innan du börjar montera stugan.

  Den vanligaste grunden för ett fritidshus är en plintgrund så att stugan vilar på betongplintar. Jämfört med en betongplatta så är den här grunden många gånger billigare, enklare och snabbare att skapa. Eftersom det går åt mycket mindre cement så är det även en mer klimatsmart lösning. En plintgrund är även en av de enda fundamenttyperna som kan stå på bergigt eller ojämnt underlag vilket är typiskt för skärgårdsmiljö och kustområden.

  När du bygger fundament och för allt VVS-arbete så rekommenderar vi att du tar hjälp av en kompetent entreprenör, snickare eller ett byggbolag. En korrekt husgrund är avhängig av marken och andra förhållanden och därmed behöver byggplatsen först inspekteras för att kunna planera den bästa lösningen för grunden samt beräkna åtgången av material. Tänk på att elarbeten alltid ska utföras av en certifierad elektriker.

  När det gäller monteringen av själva timmerstugan använder sig många av våra kunder av lokala snickare och entreprenörer. Alla timmerstugesatser levereras med detaljerade planritningar och instruktioner, vilket gör monteringen förhållandevis enkel. Vi har även möjlighet att erbjuda alla våra kunder en professionell monteringstjänst.

  Utöver våra timmerstugesatser så rekommenderar vi och tillhandahåller även följande tillval till konkurrenskraftiga priser:

  • Isoleringssatser för golv och tak. Våra prisvärda isoleringssatser för golv och tak är enkla att installera och ger dig en avsevärd förbättring av stugans värmeprestanda. En 70 mm timmerstuga med isolerat tak och golv samt med lätt elektrisk uppvärmning lämpar sig väl ned till kallgrader.
  • Vi kan erbjuda tysktillverkade färger och impregneringsmedel för behandling av timmerstugan utvändigt såväl som invändigt. Det är viktigt att impregnera alla inre och yttre ytor så snabbt som möjligt efter att stugan har monterats. Det skyddar virket från fukt-, sol- och väderskador.
  • För att skydda taket så använder vi oss av finsktillverkade bitumen-shinglar i svart, grått, brunt, rött och grönt för sadeltak och svart takpapp för våra pulpettak. Bägge självhäftande takmaterial är enkla att installera och har en 10 års fabriksgaranti.
  • Väggisoleringslösningar. Vi har även möjlighet att ta fram lösningar för väggisolering. Vår väggisolering kan placeras inne eller ute beroende på kundens önskemål. När det gäller väggisolering så kan vi erbjuda stående bjälkar tillsammans med 28 mm träbeklädnad. De här väggisoleringslösningarna är skräddarsydda för varje projekt beroende på den tjocklek och det material som används för isoleringen samt andra varierande förutsättningar och krav.

  Sist men inte minst, ta gärna en titt på några av våra senaste slutförda projekt för att bilda dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig.

   

  scroll to top