• Större Attefallshus (Bolundare) öppnar upp för nya möjligheter

  Har du gått och funderat på en extra tillbyggnad på tomten? Kanske känns det som att sängplatserna inte riktigt räcker till när familj och gäster ska sova över? Kanske vill du ha en bostadsyta att hyra ut för att få en trygg sidoinkomst? Då har vi goda nyheter. Reglerna för Attefallshus görs nu ännu generösare enligt ett beslut som trädde i kraft 1 mars 2020.

  Efter en sedvanligt lång behandlingstid så klubbade riksdagen nu den 15 januari 2020 igenom lagen om de nya större dimensionerna på Attefallshus de så kallade Bolundarna (uppkallade efter nuvarande bostadsminister Per Bolund som har drivit frågan). De nya reglerna innebär i korthet att man från och med 1 mars 2020 ska få uppföra ett komplementbostadshus på upp till 30 kvm utan att ansöka om bygglov. Man behöver enbart skicka en bygganmälan till kommunen. De byggnader som undantagits från kravet på bygglov ska även få uppföras i strid med gällande detaljplan. Enligt Per Bolund ska det här ”…skapa förutsättningar för fler komplementbostadshus och göra det möjligt att uppföra bostäder med högre boendekvalitet.”

  Den här boytan som har utökats till 30 kvm från tidigare 25 är tänkt att göra det lättare att bygga attraktiva bostäder som bättre täcker hushållens behov, därmed ska ändringen öka förutsättningarna för fler nya bostäder i Sverige.

   

  Attefallshus med sovloft – Sverige B

  Nya ändringen är givetvis goda nyheter för dig som fastighetsägare. De nya större måtten möjliggör nya spännande planlösningar med allt man kan behöva för att kunna skapa sin egen mysiga extrayta. Det ger dessutom möjlighet att uppfylla bättre energikrav för en mer klimatsmart komplementbyggnad.

  Vi på Attefallshus24 står givetvis förberedda med välplanerade stugor för att underlätta för dig. Välj bara vilken planlösning du är intresserad av så ser vi till att du får allt du behöver hemlevererat. Om ingen av planlösningarna känns helt rätt så kan vi givetvis hjälpa att förverkliga din skräddarsydda lösning. Vill du bli först i grannskapet med de en ny Bolundare så står vi redo att hjälpa dig att uppnå din dröm. Vi har färdiga modeller och kunskapen om de nya reglerna för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att gå från koncept till färdig byggnad.

  Den nya större ytan gör att du kan skapa dig ett komplementbostadshus som verkligen står redo som fristående komplementboende. Det här är ett utmärkt tillfälle att möjliggöra en potentiell extra hyresintäkt, ett fräscht gästboende för när hela tjocka släkten kommer på besök, eller kanske en härlig rekreationsanläggning att koppla av i efter en lång dag. Kontakta våra säljare idag och berätta om din vision så ska vi hjälpa dig att förverkliga den.

  Klicka här för att se komma till våra timmer stugor-Bolundare som är mellan 25 och 30 m2

  scroll to top