• Organisera en fest i din sommarstuga

  Att ordna en fest i din stuga kan innebära en del arbete. Det kanske inte finns tillräckligt med utrymme, du kan behöva städa en hel del och möblerna riskerar att bli skadade. Men du kan alltid flytta festen utomhus, särskilt om det är bra väder. Trädgårdsfester är jättekul och de blir ännu bättre om du har en Grillstuga.

  Oavsett om du vill ha ett cocktailparty, en födelsedagsfest för ditt barn, en fest för grannarna eller ett grillparty utan att behöva oroa dig för vädret så är en sommarstuga den perfekta lösningen. Det finns inget bättre än att tillbringa tiden med vänner och familj, så varför inte fokusera på att organisera några härliga tillställningar hemma hos dig i sommar?

  Fördelarna med att ha fester i din sommarstuga

  Det finns många fördelar med att ha en fest i din timmerstuga. I en timmerstuga får du exempelvis ett mått av avskildhet så du inte behöver oroa dig över folk som tittar eller att ni för för mycket oväsen och stör grannarna. Om gästerna har det trevligt och inte vill bege sig hemåt när det börjar bli sent, kan du alltid stänga dörrar och fönster och fortsätta festen in på småtimmarna inomhus. Du bestämmer själv hur länge festen varar och kan ha dra på musiken på högre volym än vad som går utomhus. En annan bra fördel med att organisera fester i din sommarstuga är att du har en kyl i närheten. Vi vet alla hur jobbigt det är att hela tiden behöva ränna till köket när en gäst vill ha en till kall öl. Med en kyl i sommarstugan, kan gästerna ta själva och du kan slappna av och njuta av festen.

  Regn är ett annat skäl till att man undviker att hålla fester utomhus. Det är så många varma sommardagar när det känns som regnet hänger i luften men sen kommer det aldrig något. Om du har en mysig och snyggt inredd sommarstuga så behöver du inte ställa in bara för att det finns några orosmoln på himlen. Vår moderna timmerstuga Hansa Lounge XL har en härlig veranda där du och dina gäster kan sitta och vänta ut ett sommarregn eller skugga er från middagssolen.

  Nu när vi övertygat dig att anordna en fest i din timmerstuga så har vi också några tips och tricks för att göra festen minnesvärd. Innan du börjar skicka ut inbjudningar så är det viktigt att de tre viktigaste komponenterna är uttänkta – Mat, Dryck och Dekorationer. Du kan också fundera på några sätt att underhålla familj, vänner, grannar eller medarbetare baserat på vad de uppskattar. Dina medarbetare kanske skulle uppskatta en karaokemaskin, medan dina vänner kanske föredrar sällskapsspel som Charader eller Twister. Om du å andra sidan behöver underhålla en massa barn kan du fundera på sätt att hålla dem intresserade, kanske ett ballonghav, en skattjakt, ansiktsmålning osv.

  Välj maten för din sommarfest

  Som vi nämnde ovan är det viktigt att inte glömma maten. En bra fest måste ha bra mat. Ta lite tid och fundera på olika alternativ baserade på vad dina gäster kan tänkas tycka om och se till att du börjar förbereda maten eller beställa hem den i god tid så att du inte behöver stå i köket hela festen. Om du redan använder din timmerstuga som ett kök, det är ännu bättre. Folk älskar att starta intressanta konversationer i köket och det kommer bli så mycket enklare att servera mat.

  Folk glömmer ofta att gäster uppskattar när även värdarna har det trevligt. En annan viktig sak när det gäller festmaten är att se till att undvika allergener som svamp, nötter eller skaldjur, särskilt om du tror att några av dina gäster kan lida av allergier. Olika alternativ är det bästa sättet att göra de flesta nöjda så om du beställer pizza, se till att du beställer flera olika sorter. Om du inte känner för pizza så kan ni ha tacos, pasta, smörgåsar, bruschetta, hamburgare, eller varför inte en grillkväll.

  Om du organiserar en födelsedagsfest i din timmerstuga så kan du behöva baka en tårta eller beställa en från ett bageri. Se till att fråga runt när du väljer bageri. Det är det bästa sättet att få reda på vilka som är bäst så att du inte betalar för mycket och får en god tårta för pengarna. Några av de mest populära tårtsorterna är prinsesstårta, gräddtårta, chokladtårta, moussetårta och så vidare.

  Välj dryck för din sommarfest

  Vid sociala tillställningar är drycken minst lika viktig som maten, i vissa fall ännu mer så. Om du redan bestämt vilken typ av fest du ska organisera i din mysiga timmerstuga så kommer det inte vara svårt att välja rätt drycker. Oavsett om du ska ordna en grillkväll, en liten sammankomst, en födelsedagsfest eller en familjeträff så är det alltid en bra idé att ha några kalla öl i kylen. Det kan vara en bra idé att ha två olika sorters öl, exempelvis en lager och en ale. Om dina gäster gillar öl kan det vara en kul touch att servera några ölsorter från lokala mikrobryggerier.

  En annan dryck som alltid bör finnas på en fest är vin. Även här är det en bra idé att ha två olika sorter. En Sauvignon Blanc och en Pinot Noir brukar vara säkra kort om du inte är en vinkännare. Andra drinkar som folk brukar uppskatta på trädgårdsfester är gin och tonic, vodka soda och whiskey. Se till att du inte glömmer att även ställa fram alkoholfria alternativ som saft, juice och kaffe. Det är viktigt också, särskilt om gästerna har med sig barn.

  Hur kan du dekorera din timmerstuga för fester?

  Festdekorationer beror mycket på festens tema. Om du organiserar en födelsedagsfest för ditt barn kan du ge dem några olika alternativ att välja mellan. Kanske en fest med Frozen-tema, en piratfest eller kanske med Paw Patrol-tema. Eller välj något som du känner dig nöjd med så kan du vara säker på att ditt barn kommer att gilla det. Efter att du valt ett tema så kan du börja göra eller köpa lämpliga dekorationer. Girlanger är ett bra val när du ska dekorera din timmerstuga. De är billiga och ser riktigt bra ut. Du kan göra dem själv eller köpa dem från din lokala butik. Du kan också lägga till lite pappersblommor, konfetti, ballonger, färgglada kuddar och matchande bordsduk och servetter.

  Om du har en fest med vuxna gäster så kan du skapa en härlig stämning med några levande ljus, hängande lyktor och välja eleganta färger som vitt, guld och silver för bordsdekorationerna. Om din timmerstuga dessutom är nymålad och väl underhållen så blir det ännu bättre. Din fest kommer se fantastisk ut och dina gäster kommer lägga upp Instagram-bilder om den. Du behöver inte lägga ner en förmögenhet på dekorationer, det finns en mängd billiga sätt att dekorera din timmerstuga så att den ser helt otrolig ut.

  En fantastisk fest i din timmerstuga är en utmärkt idé! Efter att du valt ut mat, dryck och dekorationer så finns det bara en sak kvar att göra: att ha det så trevligt det bara går tillsammans med familj och vänner och att ta en massa bilder.

  scroll to top