• Fritidshus – en återkommande dröm

  Fritidshus – en återkommande dröm

  fritidshus

  Drömmer du om ett fritidshus? Du är inte ensam. Drömmen om ett semesterställe förekommer hos många.
  Statistik visar att försäljningen av fritidshus har sjunkit p.g.a av de låga räntorna. Varav de låga räntor gör att folk inte har behov av att sälja och väljer hellre att hyra ut sina fritidshus.

  Att hitta drömfritidshuset kan ta tid. Mycket ska klaffa som läge, yta, utseende mm. Vilket leder tid att mycket tid och resurser går till att åka på visningar som inte visar sig vara det man hoppats på. Mäklare som förskönat stuga, överdrivit om ytorna. Tagit missledande bilder och så vidare. Och ibland finns helt enkelt inte just det fritidshuset och läget du letar efter.

  Säkerställ din väg till ett fritidshus

  Att köpa fritidshus är en stor affär. Där finns vissa punkter som är bra att tänka på.
  Drömma är bra och roligt men man måste ha verkligheten i åtanke. Hur ser kommunens framtida planer ut på området du tänker köpa ditt semesterhus på? Finns det exploateringsplaner i området? Kolla med kommunen. Ett framtida köpcenter är kanske inte så trevligt i din oas. Vilka tider på året ska ni vara där? Ska ni vara där på helgerna eller bara på längre semester? Hur mycket kostar det att åka till sommarstället? Vem tar hand om väggarna på vintern? Är några av frågorna ni borde ställa in väg in i budgeten.

  En väg till ett fritidshus är också att bygga sitt eget. Att bygga nytt kan ibland vara snabbare och enklare än att renovera ett gammalt. Där finns olika valmöjligheter hur man går till väga med ett nybygge. Ett alternativ är att köpa ett fritidshuspaket där det installeras av professionella hantverkare och själv göra de saker man är bekväm med.
  När man bygger nytt har man mer att säga till om. Välja mellan husmodeller, storlek och vilka rum och skrymsle som är viktiga för er. När man väljer våra timmerstugor behöver man inte vara rädd för fuktigheten heller. Då våra stugor är byggda på senvuxet nordisk gran. Kontakta våra experter idag och börja din väg till ett fritidshus.

  scroll to top