• Friggebod – en modern lösning på nutida problem

  Vilka är de främsta fördelarna med en friggebod

  Attefallshus och friggebodar blir allt mer populära och vissa trendspanare kallar dem för den senaste trenden inom uppgradering och värdeökning av fastigheter. Dessa byggnader är miljövänliga, multifunktionella och är relativt billiga att köpa och installera. De har med andra ord många fördelar och i princip inga nackdelar. Just det faktum att friggebodar är multifunktionella gör dem till en bra investering. Oavsett om du behöver mer yta för familjen, ett hemmakontor, extra förvaringsutrymme, en nyckelfärdig bastustuga eller en gäststuga, bör du överväga en friggebod.

  Att bygga ett annex till huset med tegelstenar eller betongblock och murbruk kan vara såväl stökigt som kostsamt och tidskrävande. En friggebod är det rakt motsatta – den är enkel att installera (den levereras ofta i färdiga element), går att anpassa efter dina behov och önskemål och tillverkas i miljövänliga och hållbara material. Om du inte är intresserad av att bygga själv och inte vill ha att antal byggarbetare slamrande i trädgården under ett par veckors tid ska du läsa vidare. I slutet av artikeln kommer du att veta allt om friggebodar – en modern lösning på nutida problem.

  Vad är en friggebod?

  En friggebod är en liten byggnad som är max 15 kvadratmeter stor (är byggnaden mellan 15 och 30 kvadratmeter kallas den i regel för Attefallshus) och som är fristående från ditt hus. Friggeboden är en mångfunktionell byggnad som kan användas som kontorsyta, hobbyrum, gym, undantagsstuga, extra sovrum, förråd, bar, ja, i princip allt du kan tänka dig. En av de största fördelarna med friggebodar är just att de går att anpassa efter dina behov och önskemål. Dessutom har de en vacker formgivning. Eftersom våra, och alla andra, friggebodar är friliggande byggnader, erbjuder de den ostörda plats som du behöver för att kunna fokusera på ditt arbete eller skapande fullt ut.

  Vår målsättning är att kunna erbjuda ett brett utbud av friggebodar, så att du säkert kan hitta en som passar dina preferenser. Dessutom är våra friggebodar vackert knuttimrade i en nutida design, vilket gör att de smälter in perfekt i trädgården.

  Friggebod - en modern lösning på nutida problem

  Är friggebodar miljövänliga och hållbara?

  Miljö och hållbarhet är viktigt för många av våra kunder och det är också en vanligt förekommande fråga när våra kunder ska köpa en friggebod. Svaret på spörsmålet är ja, friggebodar är både mycket miljövänliga och hållbara eftersom de är tillverkade av naturmaterial av hög kvalitet. Alla våra byggnader är designade för att hålla och friggebodarna är inget undantag. Utöver det kan friggebodar användas året runt och de står emot det omväxlande svenska klimatet och bistra vintrarna förutsatt att de är isolerade på rätt sätt. Så precis som du kan njuta i ditt vinterisolerade fritidshus – utan att behöva oroa dig för behöva ta på tredubbla par raggsockor och sitta under fyra tjocka täcken – kan du göra detsamma i din friggebod, om den är isolerad.

  Vilka är de främsta fördelarna med en friggebod?

  Nu när du vet vad som kännetecknar och särskiljer en friggebod, och har fått mer kött på benen gällande friggebodens miljövänlighet och hållbarhetsaspekt, är dags att titta närmare på fördelarna med byggnaden.

  • – En friggebod erbjuder avskildhet utan att du för den sakens skull behöver sätta dig i bilen, på cykeln eller liknande för att ta dig till en plats mer eller mindre långt hemifrån. Att lämna din familj eller dina husdjur under långa arbetsdagar fem dagar i veckan är inte optimalt. Om du istället installerar en friggebod och använder den som hemmakontor kan du enkelt ta en promenad med hunden på lunchen, släppa ut eller in katten och vara hemma när barnen kommer från skolan eller fritidsaktiviteter.
  • – En friggebod går att anpassa så att den uppfyller dina behov och önskemål gällande det den ska användas till. Det gäller oavsett om du ska ha den till gäststuga, hemmakontor, hemmagym, man cave, en minipub i trädgården, hobbyrum, ateljé, ungdomshäng, hemmabio eller något annat.
  • – En friggebod är i regel enkel att sätta upp och det är inte mer än ett par dagar att göra det, något som gör att dina vardagsgöromål påverkas minimalt
  • – Friggebodar går att isolera och installera värmesystem i, vilket gör att du kan använda dem hela året runt
  • – Våra friggebodar är tillverkade av naturliga material av hög kvalitet, en förutsättning för att de ska hålla länge
  • – Att ha en dedikerad yta att arbeta eller skapa på kommer att öka din produktivitet. Ett hemmakontor skilt från det övriga huset kommer alltså att gynna din karriär.
  • – Du får mer förvaringsyta och kan lättare hålla ordning i ditt hem. Oavsett om du tänker använda friggeboden som förråd, hemmakontor eller gäststuga, så frigör du plats i det stora huset.
  • – En friggebod kan öka värdet på ditt hus. I dagens samhälle söker allt fler efter hus som har utvecklingspotential, till exempel möjligheter att kunna arbeta hemifrån en eller flera dagar i veckan. En friggebod erbjuder den möjligheten, vilket gör att ditt hus kommer att bli mer attraktivt för potentiella köpare.
  • – Om du gillar heminredning eller arbetar inom området, kan du använda friggeboden för att visa upp olika varianter av en mysig inredning med en välkomnande atmosfär.

  Friggebodar är miljövänliga, multifunktionella och designade för att smälta in i den omgivande miljön. Ta chansen att skaffa ett innovativt hemmakontor som enkelt kan ändras om till en gäststuga när svärmor kommer på besök.

  Är friggebodar miljövänliga och hållbara

  Vilka byggnadstekniska regler gäller för en friggebod?

  Så länge friggeboden inte överskrider 15 kvadratmeter och inte är högre än 3 meter från markytan till taknocken, behöver du i regel inget bygglov. Däremot finns det vissa regler gällande placeringen i trädgården. Friggeboden får till exempel inte placeras närmare tomtgränsen än 4,5 meter. Om du vill placera den närmare tomtgränsen än så måste du ansöka om bygglov och få grannarnas medgivande. Friggeboden måste också vara fristående och får inte byggas ihop med någon annan byggnad. En friggebod får inte heller inredas som självständig bostad men det går bra att använda den som gäststuga, ett rymligt hemmakontor, ateljé eller liknande. Om du är osäker på vilka regler som gäller, kontakta en bygglovshandläggare i din kommun.

  Oavsett om du har planer på ett litet hemmakontor eller ett rymligt trädgårdsförråd, hittar du garanterat det du letar efter på vår hemsida och i vår webbutik.

  scroll to top