• 6 inredningstips för mysiga timmerstugor

  Om du gillar att vara nära naturen så kommer du att älska våra timmerstugor. Det finns inget som slår att tillbringa lite lugn och ro i en mysig timmerstuga omgiven av naturen. Oavsett om du gillar en rustik stil eller föredrar det lite mer modernt och minimalistiskt så har vi något för dig.

  Vi har förberett en lista med 10 inredningstips som kan förvandla din timmerstuga till ett verkligt unikt utrymme. Så om du vill få ut det mesta av din timmerstuga och njuta av julhelgerna med familj och vänner i en vackert inredd stuga, läs vidare!

  • Använd naturmaterial

  Naturmaterial som sten, trä, bomull och ull blir aldrig omoderna och de är alla extremt flexibla. En annan fördel med naturmaterial är att de är miljövänliga och inte skadar miljön. Om du kollat igenom våra produkter så känner du redan till att alla våra timmerstugor är byggda helt i långsamt växande nordisk furu från hållbara skogsodlingar. Så vi månar om att erbjuda miljövänliga lösningar på moderna problem.

  Ett annat argument för att använda sig av naturmaterial är att de är enkla att matcha med varandra. Oavsett om du gillar skandinavisk, rustik, minimalistisk eller industriell design så är naturmaterial enkla att hitta, använda sig av och finns i ett brett utbud av färger och texturer.

  • Eldstad

  Om du vill förvandla din timmerstuga till ett mysigt utrymme så är det nästan krav på att ha en eldstad. Det finns inget bättre än att koppla av, smutta på en kopp varm choklad och lyssna på hur elden sprakar. En eldstad har även en viktig praktisk funktion, den håller din timmerstuga varm under vintern, minskar uppvärmningskostnaderna och komplimenterar din inredning.

  Om rustik timmerstuga inte riktigt är din grej men du ändå vill ha det varmt och skönt så behöver du inte oroa dig. Det finns många moderna eldstäder att välja mellan som ser stilrena och snygga ut. När det gäller eldstadstrender för 2021 så kan vi rekommendera ceramic wave-kakel, glasmosaik, mönstrat kakel eller sjösten. En annan trend som börjar bli mer och mer populär bland inredningsdesigner är att placera en TV ovanför eldstaden.

  • Neutrala färger

  Det är ett välkänt faktum att neutrala färger framhäver texturer och det är jättebra om du väljer att arbeta med naturmaterial. Om du vill att din timmerstuga ska bli ett mysigt, varmt och välkomnande utrymme så behöver du hitta sätt att kombinera färger och texturer på ett harmoniskt sätt. Då blir allt mycket lättare med neutrala färger.

  För mycket färg kan bli överväldigande, särskilt om du planerar att använda din timmerstuga som ett hemmakontor eller hobbyrum. Neutrala färger får även din timmerstuga att kännas större så att du kan ge uttryck för din personliga designstil och göra ändringar allteftersom. Om du väljer ljust färgade träväggar så finns det ingen gräns för möjligheterna när det gäller möblering och dekorationer.

  • Imponera med belysning

  Som du säkert känner till är belysning en av nyckelkomponenterna för ett utrymme. Inredningsdesigner älskar att leka runt med belysningen eftersom det låter dem framhäva arkitektoniska delar, skapa illusionen av yta och binda samman hela utrymmet och göra det mer inbjudande. Bra belysning kan förvandla din timmerstuga till en hemtrevlig miljö så det är bäst att välja något du verkligen gillar.

  Våra timmerstugor är utrustade med stora fönster eftersom vi ville vara säkra på att våra kunder får gott om ljus under dagen. Om du väljer en av våra stora timmerstugor som vår Hansa Garden Room D så rekommenderar vi att du installerar ytterligare belysning för vintern, när nätterna blir långa och solen lyser med sin frånvaro. Vacker belysning kan vara som konst, men mer användbar. Den kan lätt dra ögonen till sig i din timmerstuga. Du kommer inte att ångra att du köper vacker belysning, det är en bra långtidsinvestering.

  • Krukväxter

  Det finns många fördelar med att dekorera din timmerstuga med krukväxter. De rengör luften och reglerar luftfuktigheten och de är miljövänliga. Om du planerar att använda din timmerstuga som ett hemmakontor, är det värt att tänka på att krukväxter ökar produktiviteten och minskar stress. Vi vet inte hur de gör det, men det är sant! Studier har visat på att växter gör en arbetsplats mer inbjudande och ökar produktiviteten. Det kan vara viktigt om du vill använda timmerstugan som hobbyrum eller en studio.

  Om trädgårdsskötsel är nytt för dig så rekommenderar vi suckulenter som exempelvis kaktusar. De är inte dyra och kräver minimalt underhåll. Allt de behöver är naturligt ljus och lite vatten då och då. Exotiska växter är också de ganska enkla att odla, tänk bara på att de behöver mer vatten om bladen inte är tjocka. Är du inte säker på vad du ska välja för växter? Vi kan rekommendera aloe, filodendron, kalla eller varför inte en garderobsblomma?

  • Gardin, mörkläggningsgardin, rullgardin eller persienner

  Din timmerstuga kommer se lite halvfärdig ut utan gardiner, persienner eller jalusier. Men med så många alternativ att välja på som det finns på marknaden så kan det vara en utmaning att välja rätt. Vi tar oss en snabb titt på var och en av dem.

  Gardiner säljs vanligtvis i par och de finns i en mängd olika färger, textiler, texturer och kan ha olika bredd och längd. De är populära, flexibla och hängs vanligtvis från en gardinstång. Det finns ganska tunna gardiner vilket kan vara ett bra alternativ om du vill att ditt utrymme ska få en mer feminin prägel.

  Mörkläggningsgardiner säljs även de parvis och den huvudsakliga skillnaden mot vanliga gardiner är tjockleken. Deras funktion är främst att blockera ljuset. Om du planerar att använda timmerstugan som gästrum kan det vara värt att investera i mörkläggningsgardiner.

  Rullgardiner är förhållandevis billiga och moderna och blockerar även de ljuset, men de ser inte lika lyxiga ut som gardiner. Det kan vara ett bra alternativ om du är ute efter en bekväm och prisvärd lösning.

  Persienner är särskilt populära på kontor eftersom de är lätta att justera, rengöra och byta ut. De kan vara av trä, aluminium, bambu eller vinyl och de är det bästa alternativet om du vill kunna justera ljusnivån.

  Montering av en timmerstuga kräver en viss planering och inredningen bör inte glömmas bort där. Hemligheten bakom att skapa ett inbjudande utrymme är att kombinera klassiska element med moderna och att vara lite vågad men utan att glömma huvudsyftet för timmerstugan. Om du planerar att använda timmerstugan som hemmakontor så bör du lägga ner lite mer tid på att välja riktigt bra belysning. Om du planerar att använda timmerstugan som en gäststuga bör du lägga ner lite mer tid på bekväma möbler och vackra textilier. Och glöm för all del inte eldstaden och några exotiska krukväxter!

  scroll to top