• Attefallshus med sovloft Sverige B, från början till slut.

  Hur bygger man upp en Sverige B? Beroende på vart du ska ha din stuga eller vad du ska använda den till är grunden steg 1. Du kan ställa den på lecablock, plintar med bärlina eller betongplatta. I detta fallet har vi valt lecablock att placera den på.

  Attefallshus med sovloft Sverige B, från början till slut.

  På bilden ovan ser ni hur grundbjälkarna har placerats ut på blocken med bitumen mellan så att allt blir rakt, detta kontrolleras med ett vattenpass. Innan blocken placeras ut mäts allt noggrant ut så att stugan kan placeras exakt på plats. När grunden är på plats börjar bygget av väggarna.

  Attefallshus med sovloft Sverige B, från början till slut.

  Efter montering utav innerväggar och ytterväggar är det dags för isolering av golvet. Vi använder oss utav kingspan, en universal PIRisolering för golv, vägg eller tak. En tunn och effektiv isolering som sparar utrymme. Therma-skivan passar bra både för nybyggnation och tilläggsisolering. Isoleringen kan användas i alla typer av konstruktioner och byggnadstyper där man vill uppnå en bra värmeisolering men samtidigt hålla nere tjockleken på byggnadsdelarna.

  Attefallshus med sovloft Sverige B, från början till slut.
  Nästa steg är taket. Tak stommen är redan på plats och det är dags att fästa träplankorna, till detta moment rekommenderar vi en spikpistol för lättare hantering men det går såklart lika bra med en vanlig hammare. När plankorna är lagda ska takpapp och ev tak shingel eller annan typ på plats.

  Sist men inte minst är det dags för fönster och dörrar. Sen har du din stuga.

   

  scroll to top