• Hur går det för vår visningsby?

  I skrivande stund börjar vår visningsby på Ödåkra Uteplantor AB ta fart. Attefallshuset Sverige B, Carporten Henley XL, Trädgårdshuset Ryan och Grillstugan Seattle L är på plats, dom är målade 1 gång och ska få ett lager till. Vi har valt den klassiska Svenska kombinationen Faluröda väggar med vita knutar på Sverige B och Ryan, Henley XL har vi målat vit och Seattle L har fått en mörkare trälasering med vita detaljer och röda inredningsdetaljer i form av sittdynor och gardiner.

  Sverige B med sovloft, Ryan och Henley XL är placerade tillsammans i början av plantskolan och Seattle L är placerad längst ner på gräset bland träd och vackra växter.

  Hur går det för vår visningsby?

  Leveranserna har varit täta både för vår del men mest för plantskolans del, alla vår- och sommarblommor, bärbuskar, fruktträd, kryddväxter, palmer mm har fått sin plats i de långa raderna utomhus. I anslutning till Sverige B, Ryan och Henley står ett stort växthus som är fyllt med vackra häftiga antika möbler som och är till salu.

  Så småningom kommer Sverige B att användas till ett café då kommer timmerstugan att prydas med vackra möbler både inne och ute.

  Som sagt lite finjusteringar är kvar men vi är på god väg och i härligt samarbete med Ödåkra uteplantor AB  kommer det att bli fantastiskt. Vi har länge letat efter den perfekta platsen att sätta upp vår visningsby och vi är otroligt glada att vi har hittat just den, i Ödåkra ett stenkast från Väla köpcentrum ca 15 – 20 minuter med bil i från centrala Helsingborg och ca 1 timme från Malmö.

  Välkomna att titta förbi när plantskolan har öppet, för att se öppettider vänligen besök deras hemsida.

  Vår vision med visningsbyn är att man ska få chansen att se stugorna live och att få klämma och känna så man får en verklig känsla av hur det känns att köpa en timmerstuga, men även att få inspiration om hur dom kan användas. Doften av träet som man möts av när man stiger in i någon av stugorna är fantastisk. Man kan givetvis kika på stugorna själv men vill man ha en guidad visning utav oss på Attefallshuset 24 får man gärna boka tid. Detta görs lättast via email info@attefallshuset24.se

  Det har varit och kommer bli otroligt spännande att följa detta bygge och projekt.

  Attefallshuset Sverige B med sovloft som standardstuga har en väggtjocklek på 70mm, på vår visningsstuga har vi valt att bygga med 92mm för att många kunder väljer att uppgradera till detta. Sverige B har en storlek på 23 m2 och ett sovloft med 7,5 m2 vilket gör den väldigt flexibel i sitt användande, som café, tonårshäng, gäststuga, ateljé, yogastudio eller poolhus. Sverige B tar vanligtvis 3 dagar att bygga upp men eftersom vi valde 92 mm så tog bygget utan denna 3 ½ dag att färdigställa.

  Vi målade stugan direkt då man får mest skydd på detta viset mot väder och vind.

  Alla endbitar impregnerades med en skyddande olja innan färgen ströks på för att ge ett extra skydd på de exponerade träbitarna. Vi valde även att behandla insidan med en färglös terrassolja för extra skydd. Detta kan upprepas när man ser att golvet börjar torka, men behövs ej göras speciellt ofta.

  Alla fönster och dörrar på denna stugan är i från vår Q6 premiumserie.

  Hur går det för vår visningsby?

  Carport Henley XL är en av våra bäst säljande carportar, med generösa måttet 5 x 6 m rymmer den fint 2 bilar. Henleys stödstolpar och hela stödstruktur är tillverkad av limträbalkar för att ge maximal styrka, stabilitet och livslängd. I det Prefabricerade träet är hålen till de olika bultar och skruvar redan för borrade vilket gör det mer effektivt att montera.

  Att montera Henley XL tar ca ½ dag, det man kan hoppas på är att det inte blåser då vissa av plankorna är långa. Skämt åsido men självklart är det roligare att bygga i fint väder.

  Hur går det för vår visningsby?

  Trädgårdshuset Ryan med sina generösa 15m2 är en väldigt prisvärd trädgårdsstuga, den har 44 mm tjocka väggar med stärkande järnstänger i alla sidor för att få extra stabilitet och livslängd. Precis som Sverige B har vi valt att måla med Faluröd och vita detaljer denna stuga kan användas till mycket bara låt kreativiteten flöda.

  Hur går det för vår visningsby?

  Grillstugan Seattle L står längst ner i gräset bland fruktträd och växter och är laserat i en mörkare träfärg med vitmålade fönster och dörr samt röda inredningsdetaljer. Inuti stugan sitter det bänkar runt om under fönsterna och mitt i stugan står en ståtlig grill med ett maffigt granitbord runt om. I taket hänger en snygg skorsten.  Vem vill inte ha lyxen att grilla under tak året om? Varma som kalla dagar kan det inte bli mer praktiskt och mysigt.

  Hur går det för vår visningsby?

  scroll to top