• Funderar du på att ha en grillfest i sommar? Här kommer några absoluta måsten att ha

  Nu när vi går mot varmare tider och förhoppningsvis vi mot normalare vardag, vem spånar inte på att ha en grillfest i vår eller i sommar när solen strålar, bjud in familj, grannar eller vänner.

  Med detta i tankarna börjar vi sakta planera hur vi ska uppdatera och fräscha upp våra trädgårdar. Vi har skrivit en liten kort guide med allt det nödvändigaste du behöver i vår och sommar.

  En bra matta att ha utomhus

  Outdoor rug

  En av de viktigaste saker du behöver i sommar är en utomhus matta! Vare sig du kommer att ha den utanför dörren för att stoppa smutsiga skor, på ditt trädäck för ren mysfaktor, i ditt lusthus eller vid grillen så du står mjukt och bekvämt när du grillar.

  Utomhusmattor kommer i massor av färger och utförande men dom är ofta vattenavvisande, vilket betyder att de klarar det härliga sommarregnet. Utomhusmattor är ofta av Polyproylene som ger bekvämlighet och hållbarhet så att din matta håller hela säsongen.

  Ett underbart utebord

  Outdoor dining table

  En annan väldigt viktig detalj för en lyckad grillfest ör ett fantastiskt utomhusbord. Ett stort bra bord för att kunna äta en sharing dinner med familj eller vänner är viktigt. Vad menas då med sharing dinner? Jo mat läggs på stora fat, tallrikar, plankor eller vad man vill och har sen delar man och tar lite av varje, som en sittandes minibuffé.

  Här kan den händige bygga ett sådant bord själv, bra sätt att få i gång lite småprat på minglet, men oftast är det lättare att köpa ett färdigt.

  Ice, ice….MASSOR av is

  Ice

  Möjligtvis det viktigaste saken av alla för att ha en lyckad grillfest. IS! Det är så många som inte har is till sina drycker, hur snyggt är det inte att ha en champagne kylare full med is och dryck, alkohol samt alkoholfritt, man kan även ta en snygg balja eller dyligt. Ett smart sätt att `samla`is är att frysa i ispåsar som läggs platta, i fryspåsar som antingen läggs i en klump eller platt så man kan krossa sönder det när den ska användas. Du kan såklart använda dina vanliga is behållare och tömma frysta kuber i en påse så du kan frysa in mer.

  Men det absolut viktigaste för en härlig fest, glöm aldrig isen.

  Belysning

  Tiki torches

  Mysfaktor nr 1 när mörkret smyger på är belysning, solcellslampor stora hängandes eller i rabattkanten, ljuslyktor små och stora, värmeljus, ljusslingor runt din pergola, i din grillstuga eller över matbordet. Du kan aldrig ha för mycket belysning. Detta är verkligen pricken över i-et.

   

  Loungemöbler

  Outdoor sofa

  Visst är det viktigt med matbord för en lyckad grillfest, men en annan viktig del är en myshörna. Med en snygg bekväm lounge set, soffa, fåtölj, bord, matta, ljus och mycket kuddar och filtar. När maten har intagits vill man ofta förflytta sig till något mer bekvämt då är en loungehörna perfekt. Loungemöbler finns i många utföranden och framför allt i olika prisklasser, vill du ha dina möbler ute året runt så välj noga och satsa på bra kvalitet. Köp gärna ett bra och slitstarkt skydd som du kan lägga över gruppen när den inte används.

  Pizza ugn

  Outdoor pizza oven

  Här kommer ett sista tips för dig. Pizza vem älskar inte pizza? Krispiga kanter, fyllig tomatsås, varm ost vem behöver mer?

  Det finns såklart en djungel av pizzaugnar att välja mellan precis som det finns en djungel utan grillar. Välj en som passar dig i storlek och användning.  När du väl har din ugn på plats så snälla, välj bra råvaror, ska du lyxa till det med en pizzaugn så är pizzans innehåll lika viktig om inte viktigare.

  Sammanfattning

  Så, här har du några av våra tips inför vår och sommar. Hoppas att vi får en fin start på våren och att värmen håller i sig länge.

  Åh just det glöm inte solkräm! Och drick mycket vatten.

  Vi hörs snart.

  scroll to top