• 10 miljömässiga fördelar med ett trädgårdskontor

  Nu när allt fler människor arbetar hemifrån har frågan om hur hemmakontoret ska se ut blivit viktigare än någonsin. Med ett trädgårdskontor får du en plats att gå till så att du kan vara hemma under din lediga tid och kan fokusera bättre på jobbet under arbetsdagen. Men det är inte allt: Här är tio till fördelar med ett trädgårdskontor.

  1. Ett trädgårdskontor ger avskildhet.

  När du har ett kontor i trädgården behöver du inte be andra att vara tysta eller försöka stänga ute vardagsbullret. Ett trädgårdskontor blir ditt egna utrymme där du kan fokusera på dina uppgifter utan att störa andra och vice versa.

  2. Trädgårdskontor är förvånansvärt billiga.

  Ett fristående trädgårdskontor kostar långt mindre än att renovera ditt hem för att få plats för ett separat kontor. Kostnaden för ett trädgårdskontor är beroende av storlek, bekvämligheter och andra unika faktorer. Oavsett vilken budget du har så kan du sannolikt göra plats för ett trädgårdskontor.

  3. Det går väldigt snabbt att installera ett trädgårdskontor.

  Ett trädgårdskontor byggs ofta klart på en annan plats innan det installeras eller monteras i din trädgård. I genomsnitt tar installationen mindre än en vecka.

  4. Ett trädgårdskontor kan främja kreativiteten.

  Barnboksförfattaren Roald Dahl skrev sina böcker i ett litet skjul i sin trädgård. Precis som den berömda författaren så kan du dra nytta av att vara nära naturen och fridsamma ljud som fågelsång. Gång på gång har studier visat på att närhet till naturen främjar kreativitet och ökar produktivitet.

  5. Ett trädgårdskontor kan öka värdet på din egendom.

  Så länge du underhåller ditt trädgårdskontor väl och så länge det är fint beläget på tomten så kan det sannolikt öka värdet markant på din egendom, särskilt om du planerar att hyra ut den. Ett trädgårdskontor kan ha en rad olika användningsområden när det inte längre behövs som arbetsyta. Bekvämligheter som ett kassaskåp, inbyggd uppvärmning, stora fönster och rördragning kan öka initialkostnaden, men ger dig i slutändan en mer flexibel och värdefull struktur.

  6. Du behöver inte pendla med ett trädgårdskontor.

  Vi vet alla hur trist det är att pendla fem dagar i veckan, hela året runt. Med ett bekvämt trädgårdskontor så minskar du pendlingsavståndet till bara några meter. Du behöver inte lida av mycket trafik, skynda till tåget, eller oroa dig om att få en sittplats på tunnelbanan.

  7. Din bekvämlighet är i fokus.

  Ett trädgårdskontor är ett ställe du kan kalla ditt eget. Det är inrett på ett sätt som du själv valt för att passa din smak och få dig och eventuella kunder att känna sig bekväma. Arbeta stående eller med fötterna uppe om du föredrar det, ha det så varmt eller kallt som du vill, och öppna upp några fönster när vädret tillåter och pigga upp dig med lite uppfriskande luft.

  8. Med ett trädgårdskontor ökar balansen mellan arbete och fritid.

  Eftersom du slipper slösa tid på att pendla och eftersom kontoret ligger i trädgården, så kan du enkelt få tid att utföra lite småsysslor på dina raster. Sätt på en tvättmaskin, kör disken eller förbered middagen i förväg. Viktiga sysslor läggs inte på hög och din fritid blir sedan verkligen fri tid.

  9. Med ett trädgårdskontor får du flexibilitet.

  När du har kontoret i trädgården så kan du jobba närhelst det passar dig bäst. Om du inte har strikta schemakrav förstås. Ta lite tid och gå ut med hunden, eller hjälp barnen med läxorna och kom sedan tillbaka till jobbet ett tag.

  10. Med ett trädgårdskontor är det lättare att skapa tid för dig själv.

  Vill du rensa huvudet med en snabb promenad, eller ta en fikapaus? Eftersom trädgårdskontoret bara ligger några steg från hemmet är det inga problem att ta en snabb timeout om du känner att du behöver det. Saker som yogaklaser i närområdet eller snabba turer till affären är plötsligt något som känns realistiskt att hinna med.

  Slutliga tankar

  Med ett eget trädgårdskontor kan du spara tid och göra livet mer njutbart. Med ökad produktivitet kan du lyckas utan att offra din fritid. Det finns en rad olika fina designer att välja mellan och sannolikt är det minst en som kommer passa perfekt i din trädgård. Med lite hjälp från kunniga experter så är det inte svårt att få till ett bekvämt arbetsutrymme i hemmet.

  Om du vill få reda på mer om våra hemmakontor, klicka här.

  scroll to top