• 6 inredningstips för mysiga trädgårdsstugor

  Om du älskar naturen, älskar du säkert timmerstugor också. Det finns inget bättre än att spendera lite lugn och avkopplande tid i ett mysigt trädgårdsrum omgivet av natur. Oavsett om du vill anamma den rustika stilen eller följa en mer modern och minimalistisk stil, har vi det som passar dig.

  Vi har utarbetat en lista med tio inredningstips som gör din trädstuga till ett unikt utrymme. Så om du vill få ut det mesta av din timmerstuga och njuta av din vintersemester med dina vänner och familj i ett snyggt inrett utrymme, fortsätt läsa!

  Använd naturliga material

  Naturliga material som sten, trä, bomull och ull går aldrig ur stil och de är alla extremt mångsidiga. En annan fördel med att använda dessa material är att de är miljövänliga och inte skadar miljön. Om du har kollat ​​våra produkter vet du redan att alla våra timmerstugor är gjorda helt av långvuxen nordisk furu som odlas i hållbara skogar. Så vi gillar att erbjuda miljövänliga lösningar på dagens frågor.

  Ett annat övertygande argument för att använda naturmaterial är att de är lätta att blanda och matcha. Oavsett om du gillar skandinavisk, rustik, minimalistisk eller industriell design kommer dessa material att vara tillgängliga, enkla att använda och inkludera, och de finns i ett brett utbud av färger och texturer.

  Öppen spis

  Om du vill förvandla din timmerstuga till ett mysigt utrymme måste du inkludera en öppen spis. Det finns inget bättre än att dricka en kopp varm choklad och lyssna på det sprakande eldljudet. En öppen spis har också en praktisk användning, det kommer att hålla ditt trädgårdsrum bekvämt under vintern, minska värmekostnaderna och komplettera också din inredning.

  Om du inte gillar hela den rustika timmerstugan men fortfarande vill värma upp platsen, oroa dig inte. Det finns gott om smidiga eldstäder som ser moderna och eleganta ut. När det gäller eldstens trender för

  2021 rekommenderar vi keramiska vågplattor, glasmosaik, mönstrade plattor eller småsten. En annan trend som mer och mer uppskattas och används av inredningsarkitekter är att placera en platt-TV ovanför eldstaden.

  Neutrala färger

  Det är ett välkänt faktum att naturliga färger markerar texturer och det här är bra om du bestämmer dig för att arbeta med naturliga material. Om du vill att din trädstuga i trädgården ska vara ett mysigt, varmt och välkomnande utrymme måste du hitta sätt att kombinera färger och texturer harmoniskt. Användning av neutrala färger gör det därför enklare.

  För mycket färg kan vara överväldigande, särskilt om du planerar att använda din trädgårdsstuga som hemmakontor eller som ett hobbyrum.

  Dessutom kommer neutrala färger att göra din stuga mer rymlig så att du kan uttrycka din personliga designstil och göra förändringar på vägen.

  Om du väljer ljusa träväggar blir möjligheterna oändliga när det gäller möbler och dekorationer.

  Statement Light Fixtures

  Du kanske inte vet det här, men belysning är en viktig del i alla utrymmen. Inredningsarkitekter älskar att leka med belysning eftersom det gör att de kan lyfta fram vissa arkitektoniska detaljer, skapa en illusion av rymden och göra hela rummet mer sammanhängande och välkomnande. Det är säkert att säga att ljus kan göra din stuga till en hemtrevlig miljö, så det är bäst att välja något du verkligen gillar.

  Våra timmerstugor är utrustade med stora fönster eftersom vi ville se till att våra kunder har en bra ljuskälla under dagen. Om du väljer en stor timmerstuga i trädgården, till exempel vårt stora trädgårdsrum D, rekommenderar vi att du hittar ytterligare belysningslösningar för vintern när nätterna är längre och solen inte skiner för mycket.

  Statement-armaturer är som stora konstverk, men mer användbara. De kan lätt bli en kontaktpunkt i din trädstuga och drar ögat. Du kommer inte ångra dig att köpa vackra armaturer eftersom de vanligtvis är en långsiktig investering.

  Krukväxter

  Det finns många fördelar med att dekorera din trädstuga med krukväxter.

  De rengör luften och luftfuktigheten, de är miljövänliga. Om du planerar att använda din trädgårdsstuga som ett hemmakontor kanske du vill veta att växter ökar produktiviteten och minskar stress. Vi vet inte hur de gör det, men det är sant! Studier har visat att växter gör en arbetsyta mycket mer attraktiv och de ökar också kreativiteten. Detta är ganska viktigt om du vill använda din timmerstuga som ett hobbyrum eller som en studio.

  Om du är ny inom trädgårdsarbete rekommenderar vi suckulenter och kaktusar. De är överkomliga och låga underhåll. Allt de behöver är naturligt ljus och lite vatten då och då. Exotiska växter är ganska lätta att odla också, kom bara ihåg att om deras löv inte är tjocka behöver de mer vatten.

  Gardiner, draperier, nyanser eller persienner Din trädstuga i trädgården ser lite ofullständig ut utan gardiner, draperier, nyanser eller persienner. Men med så många alternativ som finns på marknaden kan det vara en skrämmande uppgift att välja vad som är rätt för din timmerstuga. Så låt oss titta snabbt på var och en av dem.

  Gardiner säljs vanligtvis parvis och de finns i ett brett utbud av färger, tyger, texturer och de har olika bredder och längder. De är populära och mångsidiga och hänger vanligtvis från en stav. Gardiner kan vara ganska känsliga och de är det bästa alternativet om du vill att ditt utrymme ska ha en feminin atmosfär.

  Draperier kommer också i par och det viktigaste som skiljer dem från gardiner är deras tjocklek. Deras huvudsakliga funktion är att blockera ljuset. Om du planerar att använda din trädgårdsstuga som gästsovrum behöver du säkert också draperier.

  Nyanser är billiga och moderna och de blockerar också ljuset, men de ser inte lika lyxiga ut som gardiner och draperier. De kan vara ett bra alternativ om du letar efter en bekväm och prisvärd lösning.

  Persienner är ganska populära på kontor eftersom de enkelt kan justeras och de är lätta att rengöra och byta ut. De kan vara gjorda av trä-, aluminium-, bambu- eller vinyllister och de är det bästa alternativet om du vill kunna justera ljusnivåerna.

  Att installera en trädstuga i trädgården kräver viss planering, och inredningen bör inte förbises. Hemligheten med att skapa ett välkomnande utrymme är att kombinera klassiska element med moderna och att vara djärva samtidigt som man tar hänsyn till det huvudsakliga syftet med din timmerstuga. Om du planerar att använda din trädgårdsstuga som hemmakontor, se till att du investerar mer tid i att välja de perfekta belysningsarmaturerna. Om du å andra sidan planerar att använda din timmerstuga som ett pensionat, investera i bekväma möbler och vackra textil accenter. Och glöm inte att lägga till en öppen spis och några exotiska krukväxter!

   

  scroll to top