• Isoleringspaket – Golv och Tak

   

  Stugisolerings kit från Attefallshuset24

  Våra stugisolerings kit är gjorda för snabb och enkel – gör det själv – installation. Våra kits innehåller samtliga komponenter och fixeringar för golv och tak isolering. Tak isoleringen behöver även täckas med takbjälkar, filt eller med någon annan lämplig takbeläggning. För dessa ändamål erbjuder vi olika alternativ till en extra kostnad. Men man kan också åka till en byggmarknad och köpa materialet själv.

  Ett isolerat tak och golv kommer att förbättra inomhus klimatet under både sommar och vintermånaderna avsevärt. Med en värmekälla i stugan säkerställer ni en varm och mysig atmosfär även vintertid. Isoleringen hjälper inte bara att hålla er stuga varm de kalla månaderna utan under sommartid hjälper isoleringen till att hålla det svalare i stugan.

  Våra isoleringsplattor har utformats speciellt för att eliminera termisk överbryggning. Brädor inkluderar låga emissivitets folie föremål, vilket ger effektiv termisk prestanda i hål rums luftutrymmen. De ger tillförlitlig värmeisolering och långsiktiga energibesparingar för byggnader.

  Värmeledningsförmåga, 0,023 W/(m·K)

  Takisolering

  Takisolerings kit består av 30 mm isoleringsskivor, 12 mm OSB-skivor och 50 mm skruvar. Placera isoleringsplattor på takplattor. Börja från nedre delen av taket, täck hela taket med isoleringsplattor och anpassa de sista brädorna i storlek. Placera skivorna tätt mot varandra. Placera sedan OSB-plattorna ovanpå isoleringsplattorna och fäst med skruvar i alla fyra hörnen på varje OSB-bräda och en i mitten. Slutligen täck taket med takfilt, shingels eller annan typ av takmaterial. Vi rekommenderar och levererar IcoPal självhäftande takisolering för topp tak och extra hållbar självhäftande FireSmart takfilt samt EPDM takläggning för pent och platt tak.

  Värmeledningsförmåga, 0,023 W/(m·K)

  Hur man isolerar stugtaket

  Takbrädor

  Isoleringskort

  OSB-ark

  Takläggning shingels / takfilt

  Golvisolering

  Golvisoleringskit innehåller impregnerade träbrädor, skruvar och isoleringsplattor. Impregnerade brädor som stöder isoleringsplattor och håller alla brädor på samma nivå under golvbrädorna. Skruva först fast brädorna till fundamentbalkar, skär isoleringsplattorna i rätt storlek så att de sitter tätt mellan fundamentbalkarna, installera isoleringsplattor och sedan golvbrädorna.

  Golv- och takisolering av ett ca 15 m2 eller större trädgårdsrum (vid större stuga går priset och installation tiden upp), beroende på taktyp, kostar cirka 10 000 kronor och hela isoleringsarbetet bör ta max 4-5 timmar. Detta kommer vara värt arbetet då det förlänger tiden man kan vara i byggnaden till året runt tillsammans med en värmekälla.

  Grund balkar

  Trä brädor

  Isoleringskort

  Golvbrädor

  scroll to top