• Badabastu – Hur kan det påverka din hälsa?

  Basta för ökat välbefinnande

  Sauna Oliver II

  Det finns medicinska fördelar med att badabastu. Utöver det rofyllda välbefinnande du befinner dig i när du ligger och njuter av ditt härliga avslappnade bastubad. Din kroppstemperatur ökar samt din hud värms också upp. Vilket leder till vissa fördelar speciellt under de kalla vintermånaderna. Som vad tänker du? Jo, du svettas kraftigt när din kroppstemperatur ökar och din hud värms upp med cirka 10 grader. Och då öppnas dina porer upp. De porer som levererar din hud med syre och näringsämnen, hjärtfrekvensen ökar. Dessa processer förklarar tre medicinska effekter: avgiftning, gifterna i kroppen rensas ut med svetten, Bättre blodcirkulation, organ och renande för både kropp och hud samt träning av hjärt-kärlsystemet. Varav blodcirkulationen förbättras på grund av att blodådrorna vidgas. Man kan också känna av fördelar som sänkt blodtryck. Oftast är stress den huvudsakliga orsaken till högt blodtryck. Och då kan värmen hjälpa till att minska på just stress då värmen gör att man blir avslappnad och varvar ned.

  Boosta ditt immunförsvar

  Även immunförsvaret får en boost av ett bastubad. Kroppens temperatur höjs vilket leder till att produktion av antikroppar och vita blodkroppar ökar. Även din uthållighet ökar om du badar bastu regelbundet.
  Detta på grund av att din kropps tolerans mot värmen ökar, vilket i sin tur leder till att din kropps uthållighet ökar.
  Dina sovvanor kan också få en förbättring av ditt bastubadande. När du sitter i bastun kan din puls höjas med 50 – 70%. Det är ungefär samma ökning i pulsen som du får efter ett träningspass. Allt du behöver i bastun är 20 minuter för att få pulsen att gå upp som ett 2 timmar pass med träning.
  Även om du tränar kan en stund i bastun ge dig fördelar. Dina muskler som du spänner och anstränger vid träning mjukas upp i värmen du får av ett bastubad.
  Som du nu läst finns där många och bra fördelar med bastu.

  Sen finns det yttre aspekter. Som vi skrev tidigare öppnas porerna och huden utsöndrar avfallsprodukter. Och död hud och bakterier rensas också ut när du svettas. Det kan motverka uppkomsten av rynkor för att nedbrytningen av kollagen förhindras.
  Även ditt hår och hårbotten kan få en positiv effekt. För när du svettas aktiveras talgkörtlarna i din hårbotten. Och när detta förekommer aktiveras och produceras ett ämne som gör håret mjukt, friskt och skinande.

  Höja mysfaktorn på Er fastighet för en försäljning

  Att ha en bastu i trädgården ger er fastighet kanske det där lilla extra som grannhuset inte har. Vilket gör att en försäljning av ert hus kan blir lättare och kanske till och med får ut en vacker extra slant. Och är ni inte i sälj tankar så är ni kanske bara ute efter den lilla extra guldklimpen som förgyller er vardag i höst och vintermörkret.

  Vi har lite mindre utomhus bastu som Lisette som är på 7M² – 2 X 4 M. En liten kompakt familjebastu som rymmer tre till fyra badare i taget. Liksom alla våra bastur kommer Lisette med isolerat tak, bänkar och aggregatskydd av finaste granvirke, nackstöd, golvtrall och bastudörr av härdat 8mm glass.
  Till vår Deluxe modell som heter Hansa Deluxe A med veranda på hela 22 M² allt som allt. Hansa Deluxe A är ett bastuhus med den optimala designen för härliga familjedagar. Här kan Ni tillbringa lata eftermiddagar med familj och vänner. Basta, grilla och ät utomhusmiddagar, vår bastustuga ger många möjligheter. Innerytan är på 15 kvadratmeter men i tillägg har du en 3x4m stor veranda. Bastun har extra tjocka 70mm väggar, dubbelglas i fönster och dörrar, 28mm golv- och terrassbrädor som standard. Verandan och rummet kan monteras omvänt om så önskas.

  Om ni kollar runt I vårt sortiment bland utomhusbastu finner ni ett stort utbud på olika uppförande av bastu. Så vi har något för alla smaker. Vilken är din favorit?

  Köp våra utomhus bastubad av bästa kvalitet

  Våra utomhus bastuhus är nästan uteslutande byggda av extra tjock högkvalitativ nord gran med 70 mm väggtjocklek. Stabilitet, motståndskraft mot vatten och fukt samt en utmärkt isolering som följer med det naturliga värmeisolerings träet. 70 mm timmer har ett isolerande värde som liknar en 40 cm tjock tegelvägg.

  Och naturligtvis – som med alla våra trädgårdsbyggnader – kommer de med en fem års garanti, vilket visar att konceptet fungerar bra.

  scroll to top