Timmerstugor

En timmerstuga tillför extra liv åt din trädgård och gör det så mycket mer speciell. Attefallshuset24 erbjuder det bästa urvalet av timmerstugor i Sverige. De kommer med en smidig leverans, utmärkt kvalité, och helt oslagbara priser. Alla våra timmerstugor är tillverkade av nordiskgran, som är en av de finaste virke att använda. Fråga gärna våra experter att hjälpa dig att köpa den bästa möjliga sommarhus eller timmerstuga för dig.

Visar 1–24 av 115 resultat

Att bygga en trädgårds timmerstuga är att få mer användning av din trädgård och spendera mer tid där i stället för innekvällar och helger I ditt bostadhus. Ditt sommarhus är en av de enklaste och mest prisvärda sätten att ha roligare och glädje med din familj. Matlagning utomhus, uteservering, badtunna bad, spela biljard, fitness träning eller kanske till och med ett hem med bastu är bara några goda exempel på vad du kan ha i din bakgård.

Ett bra sätt att få ditt projekt  är att samla alla familjemedlemmar, presentera din plan, ta allas önskemål i beaktande och välj sedan kabinmodell som kommer att matcha så många av familjens krav som möjligt.

Ta bara ta en titt på våra stugor och du kan hitta så många lysande ideér, från mycket vanliga gamla timmerstugor till morderna utseende, ultramoderna trädgårdsrum. Detta kommer säkert göra all planering mycket mer spännande.

När beslut fattas om din valda design och du vet hur stor den kommer att bli, är det lättare att beräkna hur mycket utrymme som krävs. Därefter måste du noggrant mäta upp din trädgård för att säkerställa att önskad trädgårdstuga kommer att passa in och fungerar bra i utrymmet. Vi rekommenderar också att du tittar på byggregler och rådgöra med din lokala kommun kontor innan du börjar din sökning. Maximal höjd, storlek och plats i din trädgård vanligen regleras av plan- och bygglagar. Din lokala kommunsavdelningen är inte en skrämmande djur att vara rädd för, men det kommer att ge dig en klar uppfattning om vad du får bygga i din trädgård.

En viktig fråga är livslängden på din timmerstuga och vilka perioder under året du ska använda stugan. Svaret på dessa två saker, beror ganska mycket på samma stugfunktioner, vilka är: väggtjocklek och glas i dörrar och fönster. Om du letar efter en permanent stuga som kommer att pågå under de närmaste 10 – 15 år eller mer och du tänker använda din trädgårds utrymme för större delen av året, då du inte bör överväga en stuga med väggar tunnare än 44mm och du måste se till att din stuga kommer med tvåglasfönster.

40mm-58mm väggarna är den vanligaste för korrekt trädgårdsrum och extra tjocka 70mm väggar för större (från 20m2 byggnader) biljardrum, bordtennis och andra stora trädgårdsrum. Med hjälp av din trädgårdstuga för kallare månaderna kräver viss isolering, belysning och uppvärmning, men detta kan lätt uppnås utan att spendera en hel del.

28-34mm trädgårdsrum är också mycket vanligt och det är inget fel med dom. Du måste bara komma ihåg att tunna väggar inte är så robust och utomhustemperaturen har en större inverkan på inomhustemperaturen och en kortare livslängd. Dessa stugor kommer att vara betydligt billigare, medan den yttre utseendet är ungefär samma.

För din bekvämare sökning har vi delat våra timmerstugor i 5 kategorier: timmerstugor 5-15m2, timmerstugor 15-25m2, timmerstugor större än 25m, Timerstugor med veranda eller terrass och slutligen timmerstugor med förråd.