Montering av skjutdörrar

Montering av skjutdörrar.

Det är viktigt att skjutdörrar monteras innan golv- och terrassbrädor.

Sortera delarna innan montering så att du hittar dem snabbt, samt se till att du har alla nödvändiga verktyg.

tools

Starta montering genom att skruva ihop två ytterfönster element, samt övre och undre dörrkarm.

skjutdorr1

skjutdorr2

Två metalprofiler för upphängning av dörren ska monteras på översidan med 4 skruvar per profil. Kapa båda profilerna till rätt längd.

Innan profilerna monteras på undersidan av karmen ska alla hjuldelarna monteras in i profilerna. Se manual för detaljer.

skjutdorr3

Borra pilothål i bägge profilerna. Övre delen av hålet i profilen ska vara större så att skruvhuvudet sänks in i profilen helt annars kommer dörr ej att rulla fritt.

Innan du monterar dem två fönsterpanelerna och karmarna i dörröppningen bör du bestämma om du ska ha dörrarna på insidan eller utsidan av stugan. Båda varianterna är möjliga.

Skruva fast en ribba, för in dörrelementet i dörröppningen och fixera med den andra ribban från andra sidan. Efter det fixeras dörren med vänstre och högre ribbor från ut- och insidan. Montera metallskenan på tröskeln.

skjutdorr4

skjutdorr5

skjutdorr6

Två metall komponenter per dörr ska skruvas fast på översidan av dörrarna för upphängning av dörrarna.

skjutdorr7

skjutdorr9

Häng fast dörrarna och fixera med muttrar. Dörrarna ska rulla lätt utan att någon särskild styrka används. Om dem inte gör det ska dem justeras. Bultarna och muttrarna tillåter justering av höjden på dörren.

skjutdorr8

Efter att dörrarna är justerade och rullar mjukt, för in beslagen i tröskeln.skjutdorr11

 

Leave a Reply