Bastuhus

Timmerstugor är det enklaste och billigaste sättet att bygga din egen bastu i din trädgård. plattpaket stugor levereras med prefabricerade delar, infästningar, alla bastukomponenter ( ej bastuaggregat ) samt mycket detaljerade monteringsanvisningar. Alla trädetaljer är numrerade. Självmontering kräver två personer och tar inte mer än 2-4 dagar. Våra trädgårds bastustugor har utformats och konstruerats i den gamla skandinaviska traditionen och erbjuder dig den ultimata bastuupplevelse.

Visar alla 13 resultat

Vi rekommenderar att tänka på följande saker innan du köper:

Hur många badare vill du bastun ska rymma?

De mest populära utomhusbastustugor är avsedda för familjebruk. Dessa bastus kommer med plats för 3-4 personer. De har två bänkar, ungefär 2 m långa med en övre bänk och ett lägre. Den nedre bänken görs i första hand för att sätta fötterna på, men det är också mycket användbar för mindre barn att sitta på eller att njuta av en lägre temperatur under längre tid. Om du letar efter en trädgård bastu för 5-7 badare så ska du titta på större alternativ. Större trädgårdsbastu kommer med två övre och två nedre bastulavar ( bänkar).

Grundläggande bastustuga med bastu bara, eller en bastu med omklädningsrum, veranda och ett extra utrymme för att installera en duschkabin?

Att njuta av riktigt bastubad i din trädgård genom att spendera så lite som möjligt, bör du gå till en enkel bastustuga utan ett omklädningsrum. En liten utomhusbastustuga är en 2x2m timmerstuga med alla bastufunktioner inuti. Du kan ändra inomhus, sätta på dig morgonrock och ger dig iväg för en stor bastuupplevelse i din trädgård! Dessa bastuar kan köpas för så lite som ca 20 000 kr och kan installeras inom en dag eller två. De är ett det bästa valet för trädgårdar med begränsat utrymme.

Men om du vill ta din bastubad till nästa nivå bör du överväga en större trädgårdsbastustuga med omklädningsrum och veranda. Större utomhusbastu med en veranda är mycket praktiskt för att tillbringa lata eftermiddagar med dina vänner eller familj. Du kan njuta av kalla drycker och snacks på verandan och grilla din favorit BBQ måltider mellan bad sessioner. Större utomhus bastu har oftast tillräckligt med utrymme inuti för att installera en duschkabin. Denna storlek av bastu med fler bekvämligheter kostar cirka 30 000-80 000 kr.

Vilka är de nödvändigaste bastufunktioner?

När du köper en timmerstugabastu, se till att din bastustuga har en bastu med isolerade tak för att behålla optimal temperatur, en träbastudörr eller en speciellbastudörr gjorda av säkerhetsglas, trä bastulavar och en kamin (värmare) vakt . Tränackstöd och golvgaller ger mer komfort.

Var kan jag köpa bastuaggregat?

Innan du köper ett bastuaggregat måste du veta volymen på bastun. Genom att ta bredden, höjden och längden,  mätning av din bastu kan du beräkna volymen i kubikmeter och köpa värmaren med den högre utgången.

Det finns många olika bastuaggregat på marknaden. Vi rekommenderar dom svenska och finska bastuaggregaten. Om du går för en grundläggande värmare eller en mer avancerad digitalstyrd bastuaggregat, med Nordiska värmare kan inget gå fel. De flesta av dessa tillverkare har över 50 års erfarenhet och vet vad de gör.

Grundläggande värmare har vanligtvis inbyggda styrpanel och kontroller. De är lätta att justera med två knappar: en för temperatur och den andra för att koppla på och av. De senaste bastuaggregat med avancerad teknik har digitala styrenheter, så att du kan styra din bastutemperaturen inom 1grad. Dessutom kan manöverpanelen placeras utanför bastun, att slå på bastun och justera temperaturen utan att gå in i bastun.

Pillar-värmare med stenarna är den nyaste trenden i bastuaggregat . Dessa bastuaggregat ger möjlighet att justera den typ av värme: smygvärme när du kastar vatten vid sidan av värmaren och snabbvärme när du kastar vatten rakt ovanpå stenarna.