Attefallshuset

Attefallshus är en trädgårdsbyggnad med upp till 25m2 byggnadsyta och kan byggas i din trädgård utan att ansöka om bygglov. Nästan hälften av vår timmerstugor är inom dessa gränser och vi har gott om stugor att välja mellan. Vare sig du letar efter en praktisk extra utrymme för mer bekvämt liv eller om du är i att uppgradera din trädgård genom att inrätta ett trädgårdsrum för umgänge eller dina fritidsintressen, vi är säker på att du hittar något som du gillar bland våra högst kvalité timmerstugor.

Visar 1–24 av 72 resultat

Ett standard attefallshus från Attfallshuset24 har allt du behöver för att installera i standardsatsen. Hög kvalité väggplankor, tak och golvbrädor tillverkade av senvuxen nordiska gran, dörrar och fönster, stormskydd, takpapp, spikar, skruvar, stärka metallstänger, impregnerade grundbalkar, planerad detaljerad montering samt alla andra nödvändiga komponenter är allt packat i regn säker plast och noggrant packad.
Våra minsta friggebodar och attefallshus är mestadels upp till 12 m2 säsongsbyggnader trädgården. De flesta av dessa timmerstugor kommer med kraftiga 40mm tjocka väggar och enkelglas i fönster och dörrar. Bortsett från 28mm stugor, 40mm stugor som har tjocka och stabila väggar med dubbla spontade brädor. Alla våra 40mm stugor har metal storm hängslen insatta i hela väggen i alla fyra hörnen samt extra metallstänger för att stärka vissa väggdelar för att göra dessa stugor mycket robust, stabil och långvarig.

Större attefallshus med 15-25 m2 byggnadsyta är vår favorit och bästsäljande trädgårdstugor. Dessa stugor har mestadels 44 mm och 50 mm tjocka väggplankor. Alla våra stugor med 44mm eller tjockare väggar har tvåglasfönster och dörrar i standardsatsen.

Mindre attfallshus kan installeras på plana plattor eller block medan större stugor företrädesvis på en plintar eller på en fast betongfundament.

Att bygga ett attefallshus är ganska mycket att sätta ihop alla komponenter. Om du är en erfaren hemmasnickare eller så kan innebära åtminstone en person som är, att bygga ett trädgårdstuga bör inte ta mer än 2-4 dagar. Annars är det en god idé att boka en installation från din återförsäljare eller hyra en lokal byggare. Vår allmänna råd är att inte försöka om du inte är säker på att du är kapabel, eftersom byggfel kommer att förstöra det slutliga resultatet, förkorta kabinen livslängd och kan resultera i en ej gällande garanti.

Trädgårdsstugor med tvåglasfönster kan isoleras med en liten mängd arbete och mycket rimlig budget och användas för betydligt längre period eller till och med hela året. Att isolera bara stugans golv och tak kommer att förlänga användning under flera månader.

Isolera din stuga är bäst att göra under monteringssteget , särskilt golvisolering eftersom det läggs under golvbrädorna . Tak och golv är de viktigaste områdena som skall isoleras, eftersom dessa är de områden där kylan kommer in och värme går ut.

Måla din trädgårdstuga med ett träskyddsmedel efter att den har monterats, det är bra att skydda träkvirke från röta och mögel, men det är ett bra sätt att anpassa din stuga med dina favoritfärger . Väl valda färger och dekorationer kan göra en enorm inverkan på helhetsintrycket.

Sist men inte minst, installera el till din stuga måste göras med endast en kvalificerad elektriker.